Olvasó

2016.03.02. 13:34

Lengyel zenekari barátság

Február 19-én délután a Padányi katolikus iskola egyik osztálytermében nagy örömmel ünnepeltük lengyel zenekarunk ötödik évfordulóját.

Olvasó

Bár az 5 év nem tűnik soknak, mégis tudtunk büszkék lenni az elért eredményekre és örülni a zenekarban kötött barátságoknak.

A délután folyamán mindenki örömére újra és újra elénekeltük régi slágereinket, megnéztük régi felvételeinket és megosztottunk egymással sok emléket.

Az 5 év alatt szorgalmasan és nagy örömmel kiszolgáltuk a Veszprém megyéhez tartozó lengyel közösségnek és különböző megyei kulturális egyesületeknek az igényeit a lengyel nyelvű szereplésre különböző rendezvényeken. Karácsonyi énekekkel ott voltunk minden lengyel karácsonyon, többször felléptünk a lengyel-magyar barátság napján, a nemzetiségi napokon, jelen voltunk a Gizella-napokon, az Illatos adventen és a lengyel testvéri kapcsolat keretében Krakkóban is énekeltünk és zenéltünk.

Nagy élmény volt, amikor kis zenekarunk a 2 éve Veszprémben megrendezett lengyel-magyar barátság napján a híres Hungarica zenekar előzenekaraként léphetett fel és velük együtt előadhatott egy népszerű lengyel dalt.

A veszprémi Padányi iskola egyik termében rendezték meg a lengyel zenekar ötödik évfordulóját

Különösen nagy elismerésnek viszont az számított, amikor a zenekarunk felvételeit néző krakkói diákoknak a szülei nem akarták elhinni, hogy a lengyel dalokat külföldiek éneklik.

Pedig a zenekarban csak magyar diákok vannak, akiket összeköt a Lengyelország és a lengyel emberek iránti szimpátia és érdeklődés, és örülnek ennek a különleges élménynek, amit a lengyel nyelv megismerése és a lengyel dalok előadása nyújt.

Itt élő lengyelként és tanárként jó megtapasztalni ezt és megbizonyosodni arról, hogy a lengyel-magyar barátság a mai fiatalokban is él, csak nem a közös harcban nyilvánul meg, hanem a teljes szívből énekelt dalokban.

Winerowicz-Papp Renáta

Veszprém

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!