gólyabál

2017.12.17. 13:23

Habos-babos ruhában táncoltak a pápai közgázosok

A szalagavató fényéhez, pompájához aligha akad hasonlatos, mondják sokan, de én találtam hasonlóan káprázatosat, szemet-szívet gyönyörködtetőt: a pápai Közgázban, ami sok „közgázos” elsősnek jelentett életre szóló élményt, csodás pillanatokat.

A szalagavatóhoz hozzátartozik a végzősök tánca is Fotó: Czobor Andrea

Az alma máter tradícióihoz tartozik ugyanis az első évfolyamosok Gólyabálja, mely igazán impozáns környezetben (az Acsády Szakképző Iskola aulájában), estélyi ruhák és méltóképp színvonalas műsorszámokkal övezve került megrendezésre. Somogyi Katalin főszervező-tanárnő és szorgos segítői már hetekkel a nagy esemény előtt elkezdték a készülődést, és szorgos-dolgos munkálkodásaik eredményeképp profikat meghazudtoló csoda-produkció született.


A szalagavatóhoz hozzátartozik a végzősök tánca is Fotó: Czobor Andrea

A „gólyák” osztályonkénti felvonulása híres-fülbemászó muzsikákra zajlott, hasonlóképp varázslatos zenei aláfestésre úsztak a keringőző párok is a jó ízléssel feldíszített és berendezett aulában. Ezen az estén jól megfért egymás mellett a Metallica, Christina Perri, Alexandra Bruke és sokan mások zenéje. A színes zenei felhozatal tökéletes aláfestése volt a műsorszámoknak: az elsősök bevonulásának, a keringőknek, a szépségkirálynő-választásnak és végül, de nem utolsó sorban az esti fergeteges táncpartynak. A hangjegyek hullámlovasa Gőgös Kornél volt. A táncokat a Közgáz volt diákja, Csuti Bianka koreografálta, a terem díszítésében és a sok-sok csuklópánt kézzel való elkészítésében Glatzné Gyömörei Szilvia szerzett elévülhetetlen érdemeket. A rendezvény vakukirálynője, mint minden „közgázos” megmozduláson, Németh Éva tanárnő volt.

A legizgalmasabb pillanat természetesen a szépségkirálynő-választás volt. A megannyi szavazócédula rabságából majd’ egy óra elteltével szabaduló zsűri a gólyabál két udvarhölgyének Balogh Emesét és Járó Noémit „számolta ki”, míg a királynőnek járó csillogó korona a legszebbnek kikiáltott Járó Antónia fejére került. Az aulát dugig megtöltő, minden sarkot „belakó”, órákig hömpölygő és táncoló vendégsereg nagyot bulizott ezen az estén. A Közgáz ismét kitett magáért: felejthetetlen pillanatokkal fogadta „gyermekének” sok elsősét.

Czobor Andrea

Pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!