Niedermüller-ügy

2020.01.30. 21:05

Niedermüller Péter lemondását követelték Budapesten (videó)

A Demokratikus Koalíció politikusa még egy január 23-i televíziós nyilatkozatában gyalázta a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket, rémisztő képződménynek nevezve őket.

Budapest, 2020. január 30. Transzparens a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelõ tüntetésen a VII. kerületi városháza elõtt 2020. január 30-án. A tüntetõk az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben „rettenetes képzõdménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nõket. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fidesz és a Fidelitas budapest-erzsébetvárosi szervezete által meghirdetett demonstráció résztvevői, akik csütörtökön este teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a városrész polgármesteri hivatala előtti területen, az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Hollik: ne féljetek!

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a demonstráción úgy fogalmazott: Niedermüller Péter mondatai azt bizonyítják, hogy

„a keresztény szabadság elvesztése csupán egy kormányváltásnyira van tőlünk”.

Most már pontosan tudjuk, hogy

Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni

- figyelmeztetett a politikus.

Úgy vélekedett: félelmetes az, amit Niedermüller több millió honfitársunkról mondott. Ám még félelmetesebb az, hogy utóbb megerősítette gondolatait, és nem kért bocsánatot, vagyis, amit mondott, azt úgy is gondolta – fűzte hozzá.

A továbbiakban II. János Pál pápa szavait idézte, aki egy kommunista országból indulva azt üzente: „Ne féljetek!” Ezért bárki is fenyegesse a magyar keresztényeket, mi mindig ki fogjuk mondani, hogy nem félünk – hangoztatta.

A keresztény emberek a szabad akaratot tartják a Jóisten egyik legnagyobb ajándékának, ezért a keresztény ember csak demokrata lehet. Ám, aki a keresztények ellen uszít, az nem lehet demokrata – mondta Hollik István.

Bayer: a mi dolgunk az ellenállás

Bayer Zsolt újságíró, publicista beszédében kiemelte, ma a világban azokat a napokat éljük, amikor a „Niedermüller Pétereket” piedesztálra emelik. Úgy folytatta: ma ugyanígy piedesztálra emelik az erőszaktevőket, az őket mentegető bírákat, az iskolakerülőket és ott társaikat bántalmazókat, valamint a tanárverőket és azokat, akik mindezért milliós kártérítést kapnak.

„A határokat eltüntetni akarókat és a nyitott társadalomról hallucinálókat, az isteni és természeti törvényeket semmibe vevőket, a férfiasság és a nőiesség tagadóit és üldözőit, a hagyományos család gyűlölőit, minden deviancia, betegség, torzlelkűség imádóit, a hagyományok leköpdösőit, az erő, a kiválóság és minden hierarchia tagadóit, a nemzeti lét gyilkosait manapság szintén piedesztára emelik. És ezeknek a szemében mi vagyunk a rettenetes képződmények”

- fogalmazott. Bayer Zsolt azt mondta:

„A mi dolgunk az ellenállás és annak kimondása, miszerint a bűn soha nem kérheti számon az erényt.”

Illés: Niedermüller vonuljon vissza a közélettől!

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke arról beszélt, nem tűrhetjük, hogy ilyen gyűlöletkeltő politikus polgármesteri székben üljön, mert ha ezt engedjük, a balliberálisok miatt a közbeszéd ismét lejtőre jut.

A továbbiakban úgy fogalmazott: tudjuk, hogy mit várhatunk Niedermüllertől és Gyurcsánytól, emlékszünk arra, hogy miként gyalázták meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját, és hogyan sodródtak kormányzásuk alatt devizahiteles családok a szakadék szélére. Ezután feltette a kérdést: mit várhatunk azoktól a jogvédőktől, akik a tisztességes magyar emberek helyett a börtöntöltelékeket és a migránsokat védik Soros György pénzéből. „Hol van ilyenkor a TASZ és a Helsinki Bizottság?” – kérdezte a szónok.

(Az Origo közvetítését a tüntetésről itt tudja megtekinteni:)

Illés Boglárka azt mondta: felszólítják az ellenzéket és Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne mosdassák tovább Niedermüller Pétert, és felszólítják a polgármestert, hogy vonuljon vissza a közélettől.

Azbej: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Azbej Trisztán, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára beszédében a többi között arról szólt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, mert 260 millió keresztény ember szenved ártatlanul üldöztetést a hite miatt.

Szavai szerint keleten a templomokat felrobbantják, a keresztény embereket meggyilkolják, nyugaton a templomokat bezárják, Magyarországon viszont felújítják azokat. „Nem engedhetjük, hogy embereket az identitásuk miatt üldözzenek” – hangoztatta.

Bajkai: a DK anarchista szövetség

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke felszólalásában a többi között arra is utalt, hogy Niedermüller Péter a kijelentésével megszegte polgármesterként az alaptörvényre tett esküjét, amely védi a keresztény értékeket.

Bajkai István többször is „anarchista szövetségnek” nevezte a Demokratikus Koalíciót, amely „se nem demokrata, se nem koalíció” – mondta.

Le kellett zárni a nagykörutat

A tüntetésen a többi között magyar nemzeti színű, székely, lengyel és árpádsávos zászlókat lengettek, a magasba emelt molinókon a „No to rassism”, illetve a „Nem akarunk rasszista polgármestert” feliratok voltak olvashatóak. A tömeg a többi között a „Gyurcsány takarodj!”, „Mondjon le!” és a „Nem félünk!” rigmusokat skandálta. A demonstráció ideje alatt szünetelt a nagykörút érintett szakaszának forgalma.

A tüntetőket a polgármesteri hivatal elé kifüggesztett molinóra kiírt – Karinthy Frigyestől származó idézet – várta: „Sose voltam barátja faji elméleteknek: szerény nézetem szerint két ember közt nagyobb a különbség, mint két fajta között.” A körút túloldalán néhány ellentüntető demonstrált, akik megafonba kiabált jelszavakkal és felerősített zeneszámokkal próbálták megzavarni a tüntetést.

Borítókép: Transzparens a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tüntetésen a VII. kerületi városháza előtt 2020. január 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában