Guruló valuták

2023.06.27. 18:03

Egyre röhejesebb Karácsony magyarázkodási kísérlete

A mintegy félmilliárd forint végső forrása egyelőre nem ismert - írja az Origo.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Több ponton is sántít a főpolgármester kampányfinanszírozásuk kapcsán adott magyarázata. A mikroadományok meséje nem először kerül elő a baloldalon, de talán még sosem volt annyira hihetetlen, mint most. A guruló dollárok ezúttal euróban és fontban érkeztek, a pénznemeken még viccelődött is Karácsony Gergely.

Hétfőn látott napvilágot a Nemzeti Információs Központ új jelentése, amely a baloldal kampányfinanszírozásáról szól. Ebből kiderült, hogy Karácsony Gergely párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára.  

A mintegy félmilliárd forint végső forrása egyelőre nem ismert. Az egyes utalások nagysága többször meghaladta az ötvenmillió forintot. Ennek ellenére a főpolgármester a közösségi oldalán azt írta,

 hogy „(…) az Egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati akciót igazán nem igényel. De azt még a titkosszolgálati jelentés is rögzíti, hogy az adományok között dollár nem volt. Igaz, rubel se.”

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában