Háborús pszichózis

2024.05.19. 09:21

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője beszédet mond a Fidesz-frakció Parlamenti Szalon elnevezésû rendezvényén Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban 2024. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté szerint az európai vezetésben azért kell változás, mert pont azt nem tudja garantálni az európai polgároknak, amire az unió létrejött. 

Békét és jólétet ígértek az unió létrehozói, de az elmúlt öt év, az Európai Parlament és az Európai Bizottság legutóbbi ciklusa mégiscsak azt mutatja, hogy az unió jelenlegi vezetése képtelen garantálni ezt, ehelyett háború és gazdasági gyengülés van

– vélekedett a fideszes politikus.

Mint mondta, Robert Ficót ideiglenesen elveszítették a békepárti politikusok közül, ezért is nő a jelentősége az európai parlamenti választásoknak.

Kitért arra, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt, aki korábban is többször kifejtette ellenvéleményét a Fico-kormány békepárti politikájával szemben.

Elmondta, 

a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait, függetlenül attól, hogy a háború vagy a béke álláspontján vannak. 

Az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy az erőszak egyre nagyobb teret nyert a kontinensen, elég a terrortámadásokra, az antifák által elkövetett utcai erőszakra, a háborúra és most már a merényletekre gondolni –sorolta a frakcióvezető.

Nem jó az a politika, ami terrortámadásokat, merényleteket, utcai erőszakot, háborús pszichózist hoz, ezért kell leváltani a jelenlegi európai vezetést. Minden rosszindulatú megjegyzés, mások halálának kívánata vagy azon való gúnyolódás mind csak következmény, mert a mindennapok részévé tették a mostani európai vezetők az erőszakot, a háborúról való gondolkodást – jelezte a frakcióvezető. 

Hozzáfűzte: teljesen döbbenetes, hogy európai nagy országok komoly vezetői – mint a francia elnök vagy a svéd miniszterelnök – olyan nyilatkozatot tesznek, amelyek a nukleáris fegyverek felhasználásáról szólnak. A fegyverkezésről szóló nyilatkozatok, az erőszakhullám, a háborús készülődés miatt az egész kontinens úgy néz ki, mint ami elvesztette a békés, jóléti, nyugodt arcát.

Mindez Magyarországon is növeli az európai parlamenti választások tétjét, hiszen a kormánnyal szemben van a baloldal vagy – más néven –szuverenizmussal szemben menők vagy globalisták, "akik ugyanezeket a mantrákat fújják", de nem feltétlenül azért, mert így gondolják, hanem mert a nyugati finanszírozóik ezt kérik tőlük

– fogalmazott Kocsis Máté.

Meglátása szerint az európai polgárok többsége nem akar háborút, "az európai média, az amerikai befolyás alatt álló politikusok, az amerikai spekulánsok által pénzelt médiafelületek" akarnak háborút, ők akarnak konfliktust Európa területén.

 Az EP-választáson ki fog derülni, mennyire tud ebben a helyzetben megerősödni a békepárti vonal, de sok szempontból izgalmasabb, hogy kik lesznek az Európai Bizottság következő tagjai, megjelenik-e közöttük végre nagyobb hangsúllyal a békepárti irányvonal. Az amerikai elnökválasztásnak is nagy a tétje, hiszen meghatározhatja Európa következő két-három évét és a háborúhoz való viszonyát – foglalta össze Kocsis Máté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában