Ősi

2016.03.07. 19:33

Kotzó László polgármester a fejlesztésekről

Ősi - Évtizedek óta nem látott fejlesztéseknek örülhettek tavaly a kistelepülés lakói, állapította meg a közelmúltban tartott közmeghallgatáson Kotzó László polgármester.

Szabó Péter Dániel

Elkezdődött a 25 éve várt tornaterem építése. Ősiben ugyanis nem volt megfelelő méretű tornaterem, a helyi iskola udvarán több mint két évtizede álló, fedett kézilabdapályaként üzemelő félkész, fűtetlen sportcsarnokot pedig csak tavasztól őszig tudták használni a diákok és a sportcsapatok.

A beruházás részeként ez is megoldódott, hiszen a kivitelező elvégezte a hivatalosan fedett sportudvarként nyilvántartott csarnok szigetelését, s mintegy 30 millió forintból új burkolatot is kapott a kézilabdázók által is használt sportpálya. A tornaterem műszaki átadása is megtörtént, ám használatba csak a tavasz folyamán, a hivatalos átadást követően vehetik majd a helyiek.

Kotzó László polgármester az új tornateremben. Idén vehetik majd használatba a helyiek (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Jelentős összeg, 83 millió forint jutott a kistelepülés óvodáját, iskoláját és konyháját magában foglaló épületegyüttes szigetelésére, illetve a nyílászárók cseréjére. Emellett járdákat és buszmegállókat újítottak meg, árkokat és átereszeket tisztítottak meg 2015-ben Ősiben – összegzett a polgármester.

A 2016-os tervekkel kapcsolatban Kotzó László elmondta, hogy az iskola és óvoda tetőzetének cseréjét, valamint egy bölcsőde építését is szeretnék megvalósítani, ahogy az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését is.

Címkék#Ősi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!