Otthon

2010.11.29. 20:06

Már bútoruk is van - Katalógusból válogatnak berendezést az iszapkárosultak

Devecser, Kolontár - Hamarosan nekifoghat, akinek már van lakása, a berendezésnek. A bútorok kiválasztásához szakembert is biztosít az állam.

Németh F. Bernadett

A Magyar Bútorgyártók Szövetsége által létrehozott konzorcium egy 120 elemből álló katalógust állított össze, amiből a vörösiszap-károsultak kiválogathatják a nekik megfelelőt.

A bútorok magyar termékek, hangsúlyozta Tollár Tibor, a kormánymegbízott helyettese a múlt héten tartott lakossági fórumon, jó minőségűek, szép kivitelben készülnek és házhoz szállítják őket. A bútorgyártók a katasztrófára tekintettel mellőzték a kereskedelmi árrés alkalmazását, ezzel támogatva a nehéz helyzetbe került családokat.

A katalógus mellett az állam szakértői segítséget is kínál az új otthonok berendezéséhez: minden családhoz lakberendező megy, akik látványterveket készítenek az elképzelt berendezésről.

Az elfogadott terv alapján meg is rendelik a bútorzatot, sőt be is szerelik. December elején elkészül az első kolontári mintaház, itt az érdeklődők a valóságban is megtekinthetik, amit a katalógusban találnak.

A napokban már kezdődhet is a tervezés, akinek van már új otthona, kérheti a katalógust és a szakember segítségét.

Az állam az ingóságok egy részét a kármentő alapból előlegezi meg, a műszaki cikkek pótlásáról a karitatív szervezetekkel egyeztek meg. Szintén a kármentő alapból pótolják a melléképületeket is. A melléképületekre az építészek típusterveket is készítettek az iszapkárosultaknak.

Tollár Tibor azzal zárta mondandóját: mindent megtesznek azért, hogy a károsult családok ugyanolyan ingatlanba költözhessenek vissza, mint amilyenben a katasztrófa előtt éltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!