Otthon

2010.12.27. 17:32

Be kell gyűjteni a használt izzót

Megyei körkép - Az elhasznált energiatakarékos izzók, fénycsövek és különböző lámpák gyűjtését 2005 óta kormányrendelet írja elő. Lakossági fogyasztóktól, intézményektől, vállalkozásoktól, csarnokok, raktárhelyiségek, üzletközpontok üzemeltetőitől be kell gyűjteni az ilyen fényforrásokat.

Németh F. Bernadett

Az Electro-Coord Non- profit Kft. partnerei gyűjtő-edényeket helyeztek ki folyamatosan az ilyen termékeket árusító üzletekbe, különböző gazdálkodószervezetekhez, intézményekhez, önkormányzatokhoz, hulladékudvarokba, és felvették a kapcsolatot a világítástechnikai berendezések szerelését, ellenőrzését végző vállalkozókkal, villanyszerelőkkel is.
 
A fogyasztóknak ez nem kerül semmibe, csak egy kis odafigyelésbe, hogy a kihelyezett speciális gyűjtőkbe tegyék a kiégett izzókat, fénycsöveket. A begyűjtött hulladékot elszállítják és hasznosíttatják. Az egész Magyar- országot lefedő régiós begyűjtő pontok és vállalkozások vezetői arra kérik a hulladékot leadókat, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, hogy a világítástechnikai hulladékok szakszerű begyűjtését és kezelését el tudják végezni. Ez közös érdekünk a környezetünk és egészségünk védelme érdekében is. Ezen fényforrások nem helyezhetők el a települési szilárd hulladékokkal együtt. Gyűjtésük elkülönítve, egy visszavételi és begyűjtési rendszer keretében történik, amelynek eredményeként a begyűjtött hulladékmennyiség 90 százalékát sikerült újrahasznosítani 2010 eddig eltelt időszakában, közölte a nonprofit kft.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!