Otthon

2011.02.28. 15:04

Végül tényleg jól megszívjuk?

Veszprém - Érdekes előadást tart kedden Gerencsér András egyetemi tanár a Mindentudás Egyeteme kereteiben a Pannon Egyetemen a levegőszennyezésről.

Németh F. Bernadett

Mindennapi életünket és gyermekeink jövőjét is befolyásoló jelenségről, a levegőszennyezésről és annak következményeiről beszél  a Mindentudás Egyeteme 2.0 országjáró előadássorozatának következő állomásán Gelencsér András, az MTA és a Pannon Egyetem Levegőkémiai Kutatócsoportjának vezetője. Az emberiség évente közel annyi szén-dioxidot lélegez ki, mint amennyit a járművek kibocsátanak. Vajon az következik-e ebből, hogy hagyjuk abba a lélegzést, de különösen a sportolást, vagy hogy felesleges aggódnunk a fosszilis energiahordozók égetéséből származó kibocsátás miatt? Mindezekre és még sok más kérdésre is választ kap, aki elmegy ma  18 órakor a Pannon Egyetem Polinszky termébe. Az előadás ingyenes, de a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy előzetesen regisztráljon a mindentudas.hu oldalon. Az est házigazdája Lévai Balázs. Az eseményről televíziós felvétel készül, amelyet tavasszal sugároz a Magyar Televízió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!