Otthon

2011.12.12. 17:14

Hol szökik el a lakás melege?

Veszprém - Ingyenes szolgáltatásként biztosítja 30 család számára a hőkamerás vizsgálatot a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület: megtudhatják, hol szökik meg a meleg otthonaikból.

zaol.hu

A vizsgálat eredményének tükrében tervezhetővé válik a falak, az ablakok és a födém szigetelése és kiderülhetnek olyan apróbb trükkök, melyekkel komoly befektetés nélkül is jelentősen csökkenthetik fűtési költségeinket.
 
Egy, a KEOP által támogatott pályázatnak köszönhetően a Csalán egyesület új szolgáltatást indít útjára az energiatakarékosság jegyében: hőkamerás vizsgálatokkal segíti a családok zöldebb életmódjának kialakítását. A folyamatosan dráguló energiaárak ugyan kellő motivációt adnak ahhoz, hogy tegyünk valamit házunk szigeteléséért, de a pénzügyi lehetőségeink az átgondolt kiadásokra intenek.


Ezen a nehéz helyzeten segít a Csalán egyesület új, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatása, mely rámutat házunk gyenge pontjaira, azaz megmutatja, hol szökik el leginkább a ház melege. Világossá válik, hogy az ablakok szigetelése, a födém vagy a lábazat-e a felelős a nagy fűtésszámláért, így egyértelmű, mire is érdemes költeni a nehezen félretett forintjainkat.
 
- Meglepő eredményekkel tudnak szolgálni a hőkamerás felvételek, mivel csak kevesen vannak tudatában annak, hogy a ház egyes részei mennyire szigeteltek. Sokan szigetelik például a házak falait, mivel nem is sejtik, hogy esetleg házuk lábazatán, vagy éppen a tetőn keresztül távozik a legtöbb meleg. Látva azonban a hőkamerás felvételeket, egyértelművé válik, hogy mire is érdemes a leginkább költenünk, hol fogjuk meg a legtöbb meleget - mondta Decsi Márton, a Csalán Egyesület környezeti tanácsadója, akinél jelentkezni lehet a szolgáltatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!