Otthon

2012.04.10. 08:29

A szomszéd kertje

Mikor kibéreltem a kertet, rögtön láttam, hogy a kapu előtti kis híd egyik deszkája hiányzik. Úgyhogy amikor a kert gazdája, Jóska bá azt mondta, szóljak csak, ha segítségre szorulok, kértem, hogy cserélje ki a pallót.

Tóth B. Zsuzsa

"A kertet adtam bérbe, nem a hidat" - morogta az öreg. De két perc sem telt el, már ott volt méretre szabott deszkával, szöggel, kalapáccsal. Megcsinálta. Aztán salátapalántát adott meg hagymát. "Orosz fokhagyma, erősebb tízszer, mint a kínai. Dugófája van?" Csak néztem. Ja, ültetőfa. Á, megteszi egy gally is - mondtam. "Na, majd adok. Van itt minden, angyalom, csak munkakedv nincs. Megöregedtünk az asszonnyal. Adok kukoricát is, de ne vesse el mindet most, hogy ne egyszerre érjen."

Csaknem besötétedett, mire mindent elraktam. Azért a pirosló tulipánokat még megtaláltam, jó csokornyit szedtem. Nem tudom, melyik bérlő elődöm ültethette a hagymákat évekkel ezelőtt, de jó ötlet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!