Otthon

2013.03.25. 17:33

Biztonság és tavaszi takarítás

A tavaszi nagytakarítás idején különösen érdemes odafigyelni arra, hogy miként védhetjük meg családtagjainkat és háziállatainkat a véletlen mérgezésektől.

Varga Ibolya

Sose tartsunk túl magasnak egy szekrényt, polcot ahhoz, hogy a gyerek elérhesse. A tisztítószereket, gyógyszereket, kozmetikumokat és más, potenciálisan mérgező termékeket olyan szekrényben érdemes tárolni, amelynek biztonsági gyerekzárja van. Használat után zárjuk vissza a termék eredeti csomagolását, fedőjét, kupakját, de ne feledjük, hogy nem mindegyik gyerekbiztos, így nem helyettesíti a szernek a gyerekek elől való teljes elzárását. A vegyszerek címkéin szereplő jelzéseket minden termék esetében érdemes elolvasni, és komolyan venni a vigyázat, veszély vagy méreg feliratokat.

Soha ne dobjuk el az eredeti csomagolást, mert a háztartási tisztítószerek címkéi mindig tartalmaznak elsősegélyre vonatkozó információkat is arra az esetre, ha a szer véletlenül szájba, gyomorba vagy szembe kerül. Azok, akik a gazdaságosság kedvéért nagyobb kiszerelést vásárolnak, legalább egyszer vegyenek kisebb csomagolásban is a termékből, melyet később utántölthetnek, az információkat tartalmazó felirat így mindig kéznél lehet. Az üres tisztítószeres, mosószeres flakonokat mindig dobjuk ki, ne tároljunk benne más anyagokat, különösképpen élelmiszert ne. A tisztítószerek használatát követően mindig mossunk kezet, mert később egy óvatlan pillanatban olyan testrészünkhöz érhetünk, melyet irritál a szer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!