Otthon

2015.04.06. 14:15

Füstölgés a tűz miatt

Mit szól hozzá, hogy nem szabad égetni, Zsuzsi? Á, nem normálisak ezek, hova rakjam azt a sok hulladékot? Megosztottam a törvényt a fészbúkon is, de maga se reagált rá –mennydörgött az öreg, amint látta, hogy túrom a földet.

Tóth B. Zsuzsa

A tűz nálam már épp csak bűzölgött, két kerttel odébb Marikáé még javában füstölt. Salátapalántázás közben megegyeztünk, hogy fütyülünk a szabályra. Ő professzionálisan komposztál, én csak kullogok a nyomában, de ha ő mondja, hogy képtelenség mindent elrohasztani, akkor az úgy van. Ott a diólevél, meg a káposzta, a karalábé gyökere, unokáink is látni fogják, ha a komposztba dobjuk.

Az öreg olyan pipa volt, hogy még a pálinkát se hozta szóba.

– Borsót még ne vessen, megfázik, de a sárgarépát, petrezselymet elrakhatja. Dughagymával vacakol? Minek? Hetven forint a multinál, akkora, amekkora az életben nem termett itt. Mondtam az asszonynak, hogy meg ne lássam, hogy hagymát ültet – füstölgött tovább.

A borsót már elraktam, a vöröshagymát meg duggattam tovább.

Másnap folytattam a lilával meg fokhagymával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!