Pápa

2012.04.01. 18:41

Közszemlére bocsátott magángyűjtemény

Pápa - A. Tóth Sándortól Deim Pálig címmel nyílt kiállítás egy magángyűjtemény legszebb, legérdekesebb darabjaiból a református gimnázium dísztermében a minap.

Polgár Tibor

A sokszínű tárlatot ifj. Tislér Géza református lelkész nyitott meg, majd Kovács Péter, a gimnázium igazgatója köszöntötte a szép számban egybegyűlt művészetkedvelőket. A magyar képzőművészet 29 jeles alakjának műalkotásaiból összeállított – Veszprém megyei kötődésű képeket is szép számban felvonultató – válogatás Tamás Sándor gyűjtőszenvedélyét dicséri. A tapasztalt gyűjtő lapunknak elárulta, a kollekciójában található képek mindegyike külön történettel rendelkezik.

- Nem gondolná az ember, hogy milyen helyeken lehet értékes műalkotásokra bukkanni. Találtam már remek képet egy elhagyatott alagsorban, garázsban, vagy éppen a piacon. Sokat kell keresgélni, nézelődni ahhoz, hogy valaki megfelelő darabokkal gyarapítsa a gyűjteményét, és bizony a gyűjtő sokszor melléfog, megfizeti a tanulópénzt a hamis képekkel - mondta mosolyogva Tamás Sándor, akinek gyűjtőszenvedélyét fia is örökölte. Tamás Sándor Soma a református gimnázium végzős diákja, és az ő ötlete volt, hogy nyilvánosság elé tárják a tanintézet dísztermében a családi képzőművészeti gyűjtemény egy szeletét.

- Olaj- és akrilkép, szitanyomat, rézkarc, akvarell, és szobor is látható a tárlaton, melyet közel ötven, rendkívül vegyes stílusirányzatú mű alkot. Sokszor véletlenül bukkanunk rá egy-egy képre, tehát a szerencse is nagy szerepet játszik ebben a hobbiban - fogalmazott az ifjú gyűjtő. A kiállítás április 4-ig tekinthető meg a gimnázium dísztermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!