Pápa

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója a pápai Jókai Mór-emlékév megnyitórendezvényén tette közzé, hogy a helyi önkormányzat, valamint az emlékév megvalósításában részt vevő intézmények, szervezetek közösen az írólegendához kötődő iroda
Fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, mekkora kincs az egészség. Sajnos sokan csak akkor szembesülnek ezzel, amikor már elveszítették - hangsúlyozta Hörömpöly Imréné, a Rákbetegek Országos Szervezete Pápai Megújulás Klubjának vezetője.
A közelgő nemzeti ünnepünkre való ráhangolódás gyanánt a Jókai Mór Városi Könyvtárban gyöngykokárdát készíthettek az érdeklődők Hollenczerné Balogh Ilona gyöngyfűző, a Gyöngycsibék és barátaik című könyv szerzője tanfolyamán szombaton délelőtt.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.
Nem akarom a világot megváltani, csupán a múlt parányi darabkáját szeretném megőrizni az utókor számára - vallja Csukárdi Tibor versíró, aki a közelmúltban Pro Cultura Díszoklevelet vehetett át.