Pápa

2012.06.03. 12:07

A Trianon-tragédiára emlékezett a pápai Jobbik

Pápa - Versailles és Trianon felelős Európa kettészakadásáért, az emberiség két legnagyobb diktatúrájának, a nácizmusnak és a kommunizmusnak a létrejöttéért, a magyarság meghurcoltatásáért.

Polgár Tibor

Többek között ezt hangsúlyozta Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő a trianoni békediktátum 92. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen. A Jobbik pápai alapszervezete az Országzászló-emlékműnél emlékezett szombaton délután a gyászos békeszerződésre, amelynek aláírása után Magyarország elvesztette területének több mint kétharmadát, és közel 3,3 millió magyar rekedt a mesterségesen újraalkotott magyar határokon kívül.

Erőss Bulcsú beszélt a békeszerződés aláírásnak körülményeiről, annak tragikus következményeiről, valamint az azóta működő magyar kormányok a trianoni magyarokat érintő intézkedéseiről. - Az ország azé, aki tele szüli. Mert abba nem szólhatnak bele a trianoni palotában, a berlini bunkerban, a Kreml palotájában, ha a magyar anyák gyermekeket szülnek - fogalmazott a rendezvény karakteres szónoka, dr. Hegedüs Lóránt nyugalmazott református püspök, aki szerint a népességcsökkenéssel saját magunk végezzük ki az országunkat.

A rendezvényen Hegedüs Zsuzsanna református lelkész énekkel, Csatlós Melinda és Csatlós Krisztina pedig zenével működött közre. Az eseményen – amelynek végén a Jobbik egy fiatal hársfát ültetett az Országzászló-emlékmű mellé – többek között részt vett Ferenczi Gábor, a párt országgyűlési képviselője, és Orbán Imre, a pápai alapszervezet elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!