Pápa

2012.10.11. 15:28

Aktív életre törekednek a látássérültek

Pápa - A közelgő Fehér Bot Napja alkalmából tartott összejövetelt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Pápai Kistérségi Csoportja kedden délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében.

Munkatársunktól

A rendezvényen Szabó Károlyné, a MVGYOSZ pápai csoportjának klubvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. – Fontos, hogy a lehető legtöbbször megmutassuk magunkat, és őszintén, tárgyilagosan beszéljünk problémáinkról, a fogyatékunk okozta nehézségeinkről, hiszen csak így várhatunk jó szót, illetve segítséget. El kell fogadnunk a saját korlátainkat, határainkat, és emellett megértéssel kell fordulnunk embertársaink, sorstársaink felé – fogalmazott a klubvezető. A köszöntő gondolatok után az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak tartalmas műsora örvendeztette meg a jelenlévőket, akik ezt követően kötetlen.beszélgetéssel zárták az összejövetelt. Illés Györgynétől, a MVGYOSZ pápai csoportjának körzeti vezetőjétől megtudtuk, klubjuk közel nyolcvanan taggal rendelkezik.


– Folyamatosan keressük a lehetőségeinket, próbálunk érvényesülni. Arra törekszünk, hogy mi is aktívak legyünk, és minél jobban beilleszkedjünk a társadalomba. Ez ugyan egyre nehezebb, de együtt, közösen sikerülhet. Pápán nagyon sok segítséget kapunk mind a városvezetéstől, mind a karitatív szervezetektől, és persze a civil önkéntesektől is – tájékoztatott Illés Györgyné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!