Pápa

2012.11.27. 17:42

Testületi ülés közmeghallgatással

Pápa - Soron következő ülését tartotta a város képviselő-testülete kedden.

Nagy Imre

A napirendi pontok tárgyalása előtt egyperces néma felállással adóztak a tragikus hirtelenséggel elhunyt kovásznai polgármester, Lőrincz Zsigmond emlékének.Elfogadták a háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót, és a - szocialista képviselők szerint alapvető hiányosságokra, ismeretlen sarokszámokra alapozott - 2013-as költségvetési koncepciót is. Közel egy órát vett igénybe a hulladékkezelésről szóló helyi rendelet módosításának tárgyalása, jelezve, hogy a városüzemeltetés sarkalatos pontjáról van szó. Grőber Attila szocialista képviselő elmondta, nem annyira a díjak emelése a lényeg, hanem a hulladék elhelyezésével kapcsolatos szemléletváltás a polgárok körében.



A pápai kormánypárti képviselők, előtérben dr. Vörös Ibolya (Fotó: Penovác Károly)

- Ha a rendelettel elérhető, hogy a pápaiak kevesebb szemetet gyártsanak, akkor a rendelet jó - fogalmazott a képviselő. A módosítás értelmében egyébként 50 százalékos kedvezményben részesülnek mindazok, akiknek háztartásában az összkereset nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj kettőszáz százalékát. Döntés született többek között a temetőkkel kapcsolatos díjemelésről is, hiszen a 2012-ben hatályos díjtételek nem fedezték a fenntartás költségeit. Az ülés a délután négy órakor kezdődő közmeghallgatással folytatódott. Itt az érdeklődőknek Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője ismertette a Fő tér-projektet a pályázat beadásától a tervezésen, régészeti ásatásokon a ma zajló munkálatokig. A felmerülő kérdésekre dr. Áldozó Tamás polgármester válaszolt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!