Pápa

2012.12.09. 16:23

Ünnepi hangulat a megújuló pápai Fő téren

Pápa - Két újdonsága is van a város karácsonyi vásárának. Az egyik maga a léte, hiszen hosszú évek óta az első nagyszabású rendezvény. A másik, hogy a megújuló Fő tér első igazi attrakciójaként várja a látogatókat.

Nagy Imre

A szervezők a német testvérváros, Schwetzingen régóta sikeres hasonló rendezvényét igyekeztek adaptálni a város lehetőségeihez. Így számos hangulatos faházból alakították ki a tér nagytemplom és kastély közötti részén a vásárlók utcáját. Somlói pincészetek kínálják boraikat, sül a kürtöskalács és a gesztenye, libafinomságok is kóstolhatók, mellettük házi lekvárok, méz, gyógynövényszörpök, különleges csokoládék, mézeskalács színesíti a kínálatot. A fázósabbak csetényi pálinkával melegíthetik magukat, a szerényebbek számtalan ízben teát is kóstolhatnak a váráson. Az sem csalódik, aki itt szerezné be ünnepi ajándékait: a Bakonyalja Népművészeti Egyesület, a Bakonyalja Barátai Egyesület és a Fogyatékosok Nappali Intézete gyönyörű kézműves termékei között válogathat.

A szervezők természetesen színpadi produkciókról is gondoskodtak. A helyi intézmények, szervezetek, egyesületek naponta mutatkoznak be a közönségnek, de egyéb hírességek - Szulák Andrea, a Balatonfüredi Jazz Quartett, a Four Fathers Énekegyüttes, a Fonó Népzenei Együttes, Kövi Szabolcs és sokan mások - is fellépnek a karácsonyi forgatagban. A gyerekek szombatonként és vasárnaponként játszóházakban készíthetik el mindazt, ami szívük szerint a fa alá kerül. A tér minden bejárható szegletét pónifogaton is meglátogathatják a kalandokat kedvelők. A vásárt számos egyéb program is kíséri. Ezek közül minden bizonnyal kiemelkedik december 16-án, vasárnap a művelődési központ színháztermében Zséda koncertje. A vásár december 23-án zárja kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!