Pápa

2013.07.11. 16:25

Maradjon a helyén a szobor és az emlékjel!

Pápa – A Petőfi-szobor előtt tartott sajtótájékoztatót Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció 4. számú választókerületének elnöke a közelmúltban. A tájékoztató apropóját egy, a város képviselő-testülete által tárgyalt szobor-áthelyezés adta.

Nagy Imre

A városvezetés terve, hogy mind a Petőfi-szobrot, mind a Jókai-emlékjelet át kell helyezni eredeti helyéről. Mindezt a várkastély rekonstrukciós munkálataival indokolta a testület. Mint azt Kerecsényi elmondta, szerintük a szobroknak a felavatás helyén kellene maradniuk, mert szimbólumként hirdetik Pápa két legnagyobb, leghíresebb diákja emlékét, a város rangos reformkori diák-múltját, hagyományait.

– A felújított Fő téren helye van, és a jövőben is helyének kell lennie Pápa két legnagyobb, leghíresebb diákjának. – Ne dugják el ezt a két műalkotást a városközpontból. A távolból érkezők igenis találkozzanak a Fő téren Petőfi és Jókai emlékjelével! – fogalmazott a választókerületi elnök, aki javasolta viszont az Erzsébet-ligetben lévő Petronius-síremlék áthelyezését a szabad térről, mert az utóbbi időben megkopott, bepiszkolódott. Végül Kerecsényi örömét fejezte ki, hogy végre élet költözött a térre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!