Pápa

2013.11.14. 16:55

Jövőre is szigorú gazdálkodás szükséges

Pápa – A háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámoló, a 2014. évi költségvetési koncepció, rendelettervezetek és módosítások vártak a képviselőkre az önkormányzat csütörtöki ülésén.

Nagy Imre

A jövő évi gazdálkodást nagyban befolyásolja, mozgásterét bővíti a kormány adósság-átvállalása. Így a város önkormányzata 1,7 milliárd forintot meghaladó tőketartozástól „szabadul meg”. _ A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban azért sok a bizonytalansági tényező, hiszen például a Pápai Hús 1913 Kft. helyzetéből adódóan nem lehet biztosan meghatározni az iparűzési adó mértékét – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, aki azt is elmondta, hogy mindezen nehézségek ellenére a város nem vesz igénybe folyószámla hitelkeretet. Döntés született többek között a közterületen való életvitelszerű tartózkodás rendjéről is: a rendelet ezt a belvárosban, illetve a Béke téren szankcionálja. Az ülés később közmeghallgatással folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!