Pápa

2013.12.23. 20:45

Gyertyafényes advent

Pápa - Ég az utolsó gyertya is a város adventi koszorúján. A négy hétvégén át tartó ünnepi készülődés ezzel véget ért. A hátralévő időszakot a csendes ráhangolódás határozza meg.

Nagy Imre

A négy adventi hétvégén számos program várta a térre látogatókat. Az utolsó pénteken a Szivárvány ovi Narancs csoportja, a Tókerti ovi nagycsoportosai a Tarczy iskolások és a Huszár lakótelepi óvoda pedagógusai karácsonyi összeállítása szórakoztatta a vásárba látogatókat. A fellépők közt volt még a Petőfi gimnázium és a Vadvirág néptáncegyüttes is. A szombati bemutatók sorát (katolikus iskola színjátszói, Munkácsy Zenestúdió, nyugdíjas kórus) a Kávészünet zenekar koncertje zárta, ami valódi irodalmi és zenei csemegének bizonyult. Vasárnap Szekeres Adrienn lépett fel a Fő téri színpadon, hangjával ismét elvarázsolva a pápai közönséget.

A katolikus iskolában a város pedagógusai kézműves játszóházba várták a kicsiket és nagyokat, itt rengeteg ajándék készült el az utolsó hétvégén is. A karácsonyi vásárban forralt bor, forró tea és kürtős kalács várta az ínyenceket, aki pedig kiegészítő ajándékokra vágyott, biztosan megtalálta a megfelelőt a kézműves portékák között. A vásár egyik látványossága a pónifogat volt, ami bárkit elvitt egy körre a téren. Szekeres Adrienn koncertjét követően a Sarokkő Baptista Gyülekezet adott ünnepi zenés műsort, majd Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg a koszorú negyedik gyertyáját. A Gyertyafényes advent rendezvénysorozatának utolsó fellépői a Bartók zeneiskolások és az Adászteveli Zenestúdió tagjai voltak. Előbbiek hangszeres tudásukról adtak számot, utóbbiak slágerekkel szórakoztatták az ünneplőket. A tér szilveszter éjjelére is programokkal várja a pápaiakat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!