Pápa

2014.04.17. 12:53

Ovizsaru ügyel a biztonságra

Címkék#ovizsaru

Pápa – A kutyás rendőr, Kocsis József ezúttal hűséges társa nélkül érkezett az Ötödik utcai Tókerti óvoda csillogó szemű gyerkőceihez.

Nagy Imre

A Pápai Rendőrkapitányság Ovizsaru programja most a biztonságos közlekedést célozta meg.Az óvónők és az óvodások szokásos sétáját megelőzően Kocsis József az intézmény udvarán hívta fel a figyelmet néhány alapvető szabályra.

Mit kell tenniük a gyerekeknek, mielőtt kilépnek az óvoda kapuján? Merre nézzenek, mire figyeljenek, mielőtt elindulnak? Ezek tisztázását követően indult a csoport a közel félórás „kirándulásra”, aminek során a sarkon, a gyalogátkelőhelyen, a kapuk előtt és számos veszélyes helyszínen ismertette a szimpatikus fiatal rendőr a gyalogos közlekedés szabályait, a lehetséges veszélyhelyzeteket. A tudnivalókból a kerékpáros közlekedés sem maradt ki, hiszen a gyerekek nagy része – szülői kísérettel – kerékpárral érkezik az óvodába. A séta során a picik számos új ismerettel gazdagodtak, a pápai rendőrök pedig helyesen gondolták: a biztonságos közlekedésre való nevelést korán kell kezdeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!