Pápa

2014.07.02. 15:15

Diákok Höxterből

Címkék#pápa

Huszonnégyen – huszonegy diák és három pedagógus – érkeztek nemrég Höxterből (Németország) a Pápai Gazdasági Szakközépiskolába a két intézmény közt fennálló tízéves kapcsolat ápolása céljából. A diákok ezen felül szakmai gyakorlaton is részt vettek.

Nagy Imre

A kapcsolat természetesen kölcsönös, hiszen a pápai tanulók is ellátogattak nyaranta a gyönyörű városba, Höxterbe, hogy intézményeknél, cégeknél teljesítsék ki szakmai tudásukat. Emellett lehetőségük nyílt a német és a magyar munkakörülmények, bérek összehasonlítására is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a néhány hetes kint tartózkodás a nyelvtanulást is nagyban elősegítette. A magyar és külföldi diákok számos közös programon találkoztak Pápán. Előadások keretében mutatták be egymásnak városukat, országukat, az ismerkedést pedig közös futballal zárták. A kölcsönös együttműködés nagy előnye az is, hogy az eltérő oktatási rendszerrel is megismerkednek ilyenkor a tanulók. A német diákok idén több pápai vállalkozást tekintettek meg, szórakozásképpen pedig ellátogattak a bázisrepülőtér szombati nyílt napjára. A német partneriskola tanulói szerdán este utaztak haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!