Pápa

2014.07.09. 11:44

Újra felpezsdül az élet a hegyen

Szombaton ismét kitárja kapuját a nagyközönség előtt a Hagyományok hegye, hogy izgalmas, látványos programokon keresztül idézze meg a korai középkort, az avarok időszakát.

Polgár Tibor

A Hagyományok Hegye Egyesület minden évben nagy sikert aratva bonyolítja le nyílt napját, A hegy napja elnevezésű rendezvényt, amely leginkább a tagság és a baráti csoportjaik hagyományőrző tevékenységének bemutatását szolgálja.

A Pápa határában az Öreghegyen kialakított, Hagyományok hegye névre keresztelt közel 8,5 hektáros szabadidőközpont számos érdekességet, látnivalót tartogat majd a látogatók számára. A hegy napján ezúttal is a történelmi, a néprajzi és a természetismereti témakörök köré építik fel a változatos programokat – tudtuk meg Tóth Kálmántól, a Hagyományok Hegye Egyesület elnökétől.

Tóth Kálmán elmondta: A hegy napján ezúttal is a történelmi, a néprajzi és a természetismereti témakörök köré építik fel a változatos programokat (Fotó: Polgár Tibor)

A kínálatban többek között gyalogos, illetve lovas harci bemutatók, középkori gyermekjátékok, lovagi játékok szerepelnek, továbbá megelevenedik a pásztor- és a betyárvilág. Emellett például íjászokkal, regős énekmondóval, illetve avar síremlékekkel és korabeli fegyverekkel is találkozhatnak a nagyszabású hagyományőrző rendezvényre kilátogatók. A programot néptánc, táncház, valamint tűzszertartás is színesíti majd. A hegy napja ünnepélyes megnyitóját szombaton délután kettő órakor tartják, és a szervezők a késő esti órákig várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!