Pápa

2014.08.22. 14:55

Táncos kedvű vendégek

Németbánya - A Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) mintegy félmillió forintért restauráltatta a falu határában álló Szent Antal-szobrot, melyet a közelmúltban a nemzetiségi napon avattak fel. Az eseményt követően gazdag programmal várták a szervezők a falubelieket és a vendégeket.

Kiss Albertné

Az 1753-ban német telepesek által alapított faluban 1998 óta rendeznek hagyományos nemzetiségi napokat. Az ilyen ünnepeket különleges események teszik emlékezetessé: 16 éve új kápolnát szenteltek, tíz éve emléksírkertet létesítettek, tavaly a kitelepülési keresztet restauráltatták és szentelték fel, a mostani nemzetiségi napon a falu határában álló Szent Antal-szobrot szentelte fel Rudi Péter plébános. Az emlékművet Lovasi Mihály és neje, Punk Rozália emeltette 1943-ban, fiuk szerencsés visszatérése emlékére az orosz harctérről.

Nagy sikert aratott a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyes Kar műsora

Már kora reggel harmonikaszó ébresztette a lakókat. Délelőtt jobbnál jobb programok várták a gyerekeket és felnőtteket. Népi játékok, ügyességi vetélkedők, sörivó verseny sorjáztak a sportpályán és a falu főterén. A kultúrműsor előtt Narancsik Imre, az NNÖ alelnöke köszöntötte a közönséget. A nemzetiségi műsorban fellépett a Bakonyjákói Nemzetiségi Tánccsoport, a Városlődi Pergő Rozmaring Tánccsoport, valamint a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyes Kar.

A hagyományokat őrzi a Városlődi Pergő Rozmaring Tánccsoport

Az ízletes bográcsgulyás-vacsora után táncra perdült a falu apraja nagyja. Vagner József és Penk István kislődi zenészek muzsikája késő éjszakáig szórakoztatta a táncos kedvű vendégeket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!