Pápa

2014.10.14. 12:53

A fehér bot napja

Pápa - Pápa városa kiemelkedő teljesítményt nyújt a látássérültek támogatásában – hangsúlyozta Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke fehér bot napja alkalmából szervezett pápai gálaműsoron.

Polgár Tibor

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében változatos műsorral, valamint egy úgynevezett tapintható kiállítással emlékezett meg a nemzetközi világnapról. – Megtisztelő itt lenni önökkel ezen a napon, ami a sorsközösségünkről szól – fogalmazott köszöntőjében Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

– A mai napon megmutathatjuk, hogy a városunk egy olyan közösség, ahol mindenkire számítunk – tette hozzá a városvezető. Mint mondta, különösen fontos, hogy a munka világában is megtalálhassák helyüket a látássérült emberek. – Erre ma már nagyon sok esély kínálkozik, és az önkormányzat is minden lehetőséget meg kíván adni – jegyezte meg Áldozó Tamás. Vörös Ibolya, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója úgy fogalmazott, ezen a napon egy kicsit mindenki elgondolkodik, mit jelent látássérültként élni, milyen kihívásokkal kell naponta megküzdeni.

Fotó: Polgár Tibor

– Ez a város maximálisan hozzájárul ahhoz, hogy a vakok és gyengénlátók élete könnyebb legyen – hangsúlyozta Csehné Huszics Márta. Rámutatott: általános célkitűzés, hogy a megváltozott munkaképességűek is részesei legyenek a munkaerőpiacnak, azonban a vállalkozói szféra gyakran szembe megy ezzel a törekvéssel. A látássérültek megyei elnöke fontosnak tartja továbbá, hogy számukra is akadálymentesítve legyen a környezet. Beszéde végén Csehné Huszics Márta átnyújtotta a Veszprém Megyei Látássérültekért Emlékplakettet Vörös Csabánénak, a pápai kórház szemészeti osztálya asszisztensének, amiért sokéves munkája során példaértékű emberséggel, odafigyeléssel és törődéssel segítette a látássérülteket. A gálaműsor folyamán mozgalmas – leginkább énekes, zenés – műsor szórakoztatta az egybegyűlteket. A rendezvényt Romanek Inka festőművész vakok és látássérültek számára is élvezhető, úgynevezett tapintható festményekből álló kiállítása is színesítette.

 

 

 

 

Képalá: Csehné Huszics Márta és Vörös Csabáné az ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!