Pápa

2015.02.12. 13:55

Civilek tanácskozása

Pápa - Fontos, hogy a diákok az iskolai tananyagon kívül megismerkedjenek a valós élettel is - szólt a térségben működő civil szervezetek bemutatkozását szolgáló Miénk a ház elnevezésű program üzenete.

Mocskonyi Gergő

Az egyszerre civil szakmai napként és kiállításként funkcionáló rendezvénynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépülete adott otthont. A tárlat mellett egy aktuális témával kapcsolatban tájékoztatót hallhattak az egybegyűltek, ezúttal az iskolai közösségi szolgálat és a nemzetközi önkéntesség jelentette a témát.

A diákok és a civil szervezetek között remélhetőleg gyümölcsöző együttműködés alakul majd ki a közösségi szolgálat során
Fotó: Mocskonyi Gergő

Mire is jó az, amit a diákok kötelezőként élnek meg? - tette fel a kérdést előadásában Bodó Márton, az Oktatáskutatási és Fejlesztési Intézmény tudományos munkatársa, aki szerint az iskolai közösségi szolgálat az önkéntesség előszobája, ami pályaorientáció szempontjából nagyon fontos az érettségi előtt álló fiatalok számára. Hangsúlyozta: szeretnék, hogy a tanulók megismerkedjenek az iskolapadon kívüli valós élettel, és a közösségi munkában szerzett tapasztalatokat, élményeket hasznosítani tudják a továbbiakban.

Peller Zsuzsanna, a nemzetközi cserediákprogram koordinátora beszámolt a nemzetközi önkéntességről, annak előnyeiről és lehetőségeiről. Az eseményen Szendrei Szilárd, a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke a közösségi szolgálat és az önkéntesség gyakorlati oldalát mutatta be az érdeklődőknek. Kiemelte, a gyerekeknek van igényük a közösségre, az értékes és közös tevékenységre, a náluk idősebb korosztály elismerésére, amiben szeretnék őket támogatni. A jelenlévők reményüket fejezték ki, hogy a leendő önkéntesek és az őket foglalkoztató civil szervezetek között kölcsönös segítségnyújtás alakul majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!