Pápa

2015.02.18. 19:37

Jobbik: instabil a pápai költségvetés

Meglátásunk szerint a város 2015. évi költségvetése rendkívül labilis pénzügyi alapokon áll – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő.

Polgár Tibor

Mint mondta, az előző héten elfogadott pápai költségvetést módosítások nélkül nem lehet majd végrehajtani. Süle Zsolt kiemelte, a költségvetést azért sem szavazta meg, mivel véleménye szerint az a lakosság többsége számára nem hoz kedvező változásokat, ugyanis életben maradtak a megszorító intézkedések. Ezek között az általa igazságtalannak nevezett garázsadót említette meg. A Jobbik önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a költségvetés további területein sem tapasztalható előrelépés.

Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő a szerdai sajtótájékoztatóján (Fotó: Polgár Tibor)

– Üdvözítő lenne, ha a fejlesztési kiadások jelentősen nőnének, és ezek valós, új fejlesztéseket, rekonstrukciókat jelentenének – hangsúlyozta Süle Zsolt, majd hozzátette: a városvezetés továbbra sem képes jelentős mértékben javítani a pápaiak életkörülményein, lakókörnyezetén.

Megjegyezte, csalóka a polgármester azon mondata, miszerint a 2015. évi költségvetés minden harmadik forintja valamilyen fejlesztési célt szolgál.

– Ugyanis a fejlesztési célú kiadások előirányzatai között rengeteg az elmúlt évről, évekről áthúzódó fejlesztés idei évben történő pénzügyi rendezése – fejtegette az ellenzéki politikus, aki a városvezetés által indított lakossági konzultációsorozatot pótcselekvésnek és PR-tevékenységnek nevezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!