Pápa

2015.05.25. 07:02

Dicsőségfalon a helyük

Pápa - A Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjai idén is csillogó érmekkel, oklevelekkel, különdíjakkal tértek haza városi, regionális és országos versenyekről.

Civil Tudósítónktól

A tanulók elsősorban szakmai versenyeken állták meg szépen a helyüket, de egyre gyakoribb a tantárgyi versenyeken elért kiváló helyezés is: számzsonglőrjeik, nyelvelőik, labdavirtuózaik minden nemes versengésről díjat hoztak magukkal.

A pék-cukrász szakma kiválóságai közt szép helyezést ért el Ivanics Virág (Asztalos Enikő, Dózsa Balázs, Dózsa Balázsné, Ferenczi József, Kocsis Péter és Kovács Amália tanítványa) és tért haza Szegedről dicsérettel. A Lótartó és -tenyésztő Szakma Kiváló Tanulója országos fordulójában Weisz Balázs a méltán kiérdemelt 4. helyezést érte el díjlovaglásban. Szép sikerének záloga a két nagy szaktudású felkészítő: Böhm Szabolcs és Scheller György, jogosan büszkék az eredményre. A legnagyobb durranást Novák Martin Balázs végzős hentestanuló okozta a Húsipari termékgyártó SZKT-n elért országos 4. helyezésével, amivel ő fel is szabadult, tehát a verseny után gyakorlatilag végzett szakmunkássá avanzsált, a Legjobb Termékgyártó díj boldog tulajdonosává vált. Az ő felkészítésében is oroszlánrészt vállaltak szakoktatói: Asztalos Enikő, Bancsó Zoltán, Kocsis Péter, Lövész József és Váczi Zsuzsanna.

Lövész József, Novák Martin Balázs és Mikóczi Lajos. A végzős hentes tanuló országos negyedik helyezésével fel is szabadult, tehát a verseny után gyakorlatilag végzett szakmunkássá avanzsált 
Fotó: Vargáné Czobor Andrea

Nemcsak a szakma kiválóságait termeli ki a Mező, hanem figyel egyéb téren ügyes és éremvárományos diákjaira is. Ezt bizonyítja a nemrég megrendezett nyelvi versenyek szép eredménye: az Öveges nyelvi megmérettetésről első helyet hoztak el, a pápai közgázos Ki mit tud?-on két dalospacsirta miatt tapsolta véresre a tenyerét a hallgatóság, de itt van egy matematikaverseny, amit Kengurunak hívnak, ez is regionális csörte, s innen is nagyon szép eredményeket hoztak haza a számzsonglőrök: Peka András tanítványa, Banai Alex, Pánczér Tünde neveltje, Szélig Loretta és Steinmacher Bálintné két diákja, Pápai Ákos és Pethő Dániel is gimnazistákat meghazudtoló helyezésekkel öregbítették az alma mater hírnevét. A Hegyiné Panyi Erzsébet és Szalóky-Katóné László Mária tanárnő felkészítette magyaros brigád Jókaiból vizsgázott jelesre: Nyári Elizabeth, Szólás Ildikó és Németh Brigitta 3. helyezést ért el a Jókai-vetélkedőn.

A fentiek bizonyítják, hogy igenis egy iskola letehet életre szóló dolgokat az asztalra, melyek az utókor, a felnövekvő nemzedék, a jövő diákságának lesz majdan példa, erő és cél. Mert, lám, küzdeni, dolgozni, tanulni érdemes. Szakmán innen és túl...

Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!