Pápa

2015.11.22. 20:36

Adni mindig jó - Jótékonysági gálaest a szegényekért

Címkék#pápa

Pápa - Mindent elveszítünk, amihez görcsösen ragaszkodunk. De amit másoknak odaadtunk, az örökre a miénk marad – fogalmazott Márfi Gyula veszprémi érsek a hetedik alkalommal megrendezett Szent Erzsébet-napi jótékonysági gálaesten.

Polgár Tibor

A Szent Anna-plébánia által szervezett rendezvénynek idén is a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont, ahol különféle énekes, zenés, táncos, valamint prózai és a színjátszáshoz kötődő produkciókat láthattak, hallhattak a szép számban egybegyűltek. Márfi Gyula köszöntőjében emlékeztetett: Árpád-házi Szent Erzsébet világviszonylatban a legismertebb magyar szent, akit a Föld minden pontján ismernek a katolikus hívek.

Márfi Gyula a gálaesten mondott köszöntőjében kiemelte: amit másoknak odaadunk, az örökre a miénk marad fotó: Polgár Tibor

– Szent Erzsébet szívén viselte a szegények és a gyermekek sorsát, amivel csak tudta, segítette őket. Gyermekotthont, árvaházat, kórházakat alapított – jegyezte meg az érsek, aki kiemelte, hogy Erzsébet az anyagi adományai mellett személyesen is részt vett a szegények és a betegek gondozásában. Écsy Gábor, a Magyar Katolikus Karitász országos igazgatója beszédében a jócselekedetek léleknemesítő hatását hangsúlyozta.

A rendezvényt színházi jelenetek is színesítették fotó: Polgár Tibor

A jótékonysági est bevételét a szegények megsegítésére fordítja majd a Szent Anna-plébánia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!