Pápa

2016.01.22. 18:36

Autókat tör fel egy banda Pápán?

Pápa - Értesüléseink szerint autófeltörésekre specializálódott banda garázdálkodik Pápán – mondta Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő, miközben a város közbiztonságáról szólt pártja sajtótájékoztatóján.

Polgár Tibor

Az ellenzéki politikus kifejtette, a korábbi javuló közbiztonsági mutatókhoz képest tavaly több olyan bűneset történt Pápán, amely felborzolta a kedélyeket. Ezek között megemlítette a Március 15. téri gyilkosságot, a vasútállomáson történt szurkálást, továbbá betöréses lopásokról, besurranásos tolvajlásokról, illetve egy autófeltörésekre specializálódott bandáról is beszélt.

Süle Zsolt és Varga Gábor a sajtótájékoztatón (Fotó: Polgár Tibor)

Varga Gábor, a Jobbik pápai választókerületi elnöke kiemelte, az országban az elmúlt időszakban súlyos bűncselekményeket követtek el idős, egyedül élő emberek sérelmére, ezért számukra olyan jelzőkészüléket kellene biztosítani, mellyel az egészségügyi állapotuk romlását és az ellenük indított támadást is jelezni tudják a hatóságok felé. Hozzátette, erre a megelőzési formára Veszprém megyében is szükség lenne. Süle Zsolt és Varga Gábor úgy fogalmazott, mindemellett szükséges a rendőrség személyi állományának megerősítése és ésszerű felhasználása. A végrehajtó állomány létszámának az irodai munka terhére történő bővítésére van szükség – így összegzett az önkormányzati képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük a Pápai Rendőrkapitányságot, ahonnét későbbre ígértek tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!