Pápa

2016.08.08. 19:45

Célegyenesben a munkák

Pápa - Az autósoknak ugyan egy ideig még kerülniük kell, azonban a gyalogosforgalom számára már ma, a reggeli órákban megnyitják a közlekedést a Szent István úton.

Polgár Bettina

Vörös László, a kivitelezést végző Boroszlán Zrt. vezérigazgatója elmondta, az elmúlt időszak kedvező időjárása révén jó ütemben tudtak haladni a munkálatokkal. - Elkészült a Szent István utcai híd, mely még alá van dúcolva, azonban a beton elérte a közel nyolcvan százalékos szilárdságot, így megkezdhettük az aszfaltozást - ismertette Vörös László. Mint mondta, a dúcolóanyagok - melyek korábban megtartották a nyers betont - úgy vannak méretezve, hogy elbírják a munkagépeket, így ez a fajta egyedi terhelés nem okoz gondot a hídnak. Viszont arra még várni kell, hogy a járműforgalom számára is nyitottá váljon az útszakasz.

Fotó: Vallner Bettina

- Megtörtént a járda aszfaltozása, valamint a járdaszegélyek helyreállítása. Az útpálya 27 centiméter vastag aszfaltréteget kapott, melyet több rétegben húztunk rá. A következő napok rendrakással telnek: lemossuk az útpályát, letakarítjuk a járda azon szakaszait, amit munkaterületként igénybe vettünk, illetve az Erzsébet-ligetben és a Várkertben vannak még rendrakási, gereblyézési, füvesítési munkák, ezeket néhány napon belül elvégzünk - magyarázta a kivitelezést végző cég vezérigazgatója.

Vörös László a következő lépések kapcsán kifejtette, az út elkészülte után ki kell várni, míg a teljes szerkezet megszilárdul, majd le kell adni az átadási dokumentációt, és ezt követően lehet kezdeményezni az üzembehelyezési eljárást. A gyalogosforgalom azonban megindulhat, mivel nem jelent komoly terhelést a hídnak.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, a Szent István út alatti híd olyan területen található, amit a város közelmúltban benyújtott pályázatai is érintenek. - Az Erzsébet-liget és a Belső-Várkert fejlesztésre kijelölt területek. Szeretnénk, ha ezek a fejlesztések a jövőben abba az irányba mutatnának, hogy a két zöldterület a híd révén közvetlen közlekedési kapcsolatba kerülhetne egymással - jegyezte meg a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!