Pápa

2016.11.14. 16:12

Grőber Attila: Rosszul működik az NHKV Zrt.

Pápa (ppe) - A hulladékgazdálkodás-koordinálásra létrehozott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyon-kezelő (NHKV) Zrt. nem működik megfelelően- jelentette ki Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke a legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, már létrehozásakor látható volt, hogy a teljesen centralizált szervezet előkészítetlen. - Az NHKV Zrt. és a Közszolg között folyó tárgyalások eredménye az, hogy valamikor november végén, december elején a pápaiak postaládájába kerül az a csekk, aminek áprilisban kellett volna, így visszamenőleg befizethetik a szemétszállítási díjat. Ám ez a megállapodás december 31-ig érvényes, január elsejétől közbelép valamilyen szervezet, amely ezt a számlázást valamilyen módon átveszi, közvetíti, folytatja. Nem tudom eldönteni, hogy ami itt folyik, az vicc vagy tragédia - fogalmazott Grőber Attila.- Ha az NHKV Zrt. szedi be a szemétdíjainkat, akkor az általa beszedett pénzből fog visszafordítani a Közszolgnak. Hogy milyen összeget, milyen ütemben, mire, azt nem, vagy alig lehet tudni. Így a pápai Közszolg fejlesztését, amortizációjának anyagi hátterét nem látom biztosítottnak - fűzte hozzá. Egyúttal azt kérte a döntéshozók-tól, legyenek tekintettel arra, hogy sokan vannak, akiknek nehézséget okoz egyszerre kéthavi díj befizetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!