Pápa

2016.12.24. 11:49

Lemondott a polgármester Pápasalamonban

Pápasalamon– Családi okokra hivatkozva december 31-ei hatállyal elköszön a falutól Bánki Mihály Pálné polgármester, a vezetői feladatokat három hónapig Tóth Frigyes látja majd el.

Laskovics Márió

Családi okokra hivatkozva december 31-ei hatállyal lemond a falu irányításáról Bánki Mihály Pálné polgármester, a vezetői feladatokat három hónapig Tóth Frigyes látja majd el.

- Balatonkeneséről jöttem ide tizenöt éve, állandó lakosként hét éve élek Pápasalamonon. Most viszont a gyerekeimhez költözöm Balatonakarattyára, ahol nyugdíjas éveimet élvezem unokáim társaságában. Három hónapig az alpolgármester, Tóth Frigyes helyettesít, amíg új választást nem írnak ki – árulta el a Naplónak Bánki Mihály Pálné.

December 23-án tartották a település karácsonyi rendezvényét a zsúfolásig megtelt kultúrházban. A Jakab János és párja által rendezett ünnepi műsorban a helyi fiatalok fellépése, fuvolajáték, kabaré mellett a pápasalamoni Hens Dancing tánca és árnyjátéka szórakoztatta az egybegyűlteket.

- Nagyon sokan voltunk, talán ennyien még soha nem jöttek el az eseményre. Az önkormányzatnak nem volt decemberben ajándékozásra lehetősége, ugyanis a dákai székhelyű óvodatársulás megszűnik, Pápasalamon saját óvodát alapít nyolc gyermekkel. Mivel erre nem kapunk elegendő állami támogatást, valamint augusztus végén a beiskolázási segélyt megdupláztam az iskolás korú gyerekek szüleinek, ezért visszafogtuk a költségeket és idén karácsonyra nem jutott ajándékra a lakosságnak. Előtakarékoskodni próbáltam a képviselő-testület által üzemeltetett helyi óvodának – tudtuk meg a leköszönő polgármestertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!