Pápa

2016.12.21. 20:10

Idén is megjutalmazták a jó tanulókat és jó sportolókat

Pápa - Az önkormányzat minden év decemberében megjutalmazza azokat, akik a város iskoláiban tanulva jelentős tanulmányi és sportsikereket érnek el. Az idei díjátadón 141 általános és középiskolás tanuló, valamint felkészítőik eredményeit ismerték el.

Molnár Tímea

A városi sportcsarnokban tartott ünnepségen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtikár köszöntötte a diákokat, tanáraikat, edzőiket, illetve az őket elkísérő családtagokat, hozzátartozókat. Pápa korábbi polgármestere felelevenítette a kezdeti időket, amikor elkezdték jutalmazni az adott év sikertermelőit, majd kitért arra: ma már olyan szülők is ülhetnek a nézőtéren, akik gyerekként, fiatalként arra vártak, hogy szólítsák őket a díjazáskor, most pedig már saját csemetéik várakoznak ugyanerre. Kovács Zoltán hozzátette, a tanulásba, a sportolásba befektetett munka meghozza az eredményét és megalapozhat egy szintén eredményes felnőttkort.

Kovács Zoltán gratulál Döbröntei Dávidnak a jó tanulókat és jó sportolókat díjazó városi ünnepségen

A név szerint szólított 141 diáknak és sportolónak, valamint a felkészítőknek Kovács Zoltán és Áldozó Tamás, Pápa jelenlegi polgármestere adta át az elismeréseket. A jó tanuló kategóriában a jutalmazottak között van például Döbröntei Dávid, a Türr István Gimnázium diákja, aki az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen matematikából 3. helyezést ért el, továbbá az Arany Dániel Matematika Tanulóversenyen 2. lett. Tanárai: Eppelné Csizmadia Katalin és Spissich László. Ugyancsak ebben a kategóriában díjazták Hinger Petrát, a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulóját, aki a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének fogathajtás versenyén 3. helyen végzett. Felkészítője Bőhm Szabolcs és Scheller György volt. A jó tanulók között ismerték el Varga-Umbrich Esztert, a református gimnázium tanulóját, aki a Fizika-világbajnokság magyar döntőjében 2. lett, a magyar csapat tagjaként pedig ugyancsak 2. helyezést szerzett. Az eredménye Varga-Umbrich Károly és Somosi István munkáját dicséri.

Az idei decemberben is a sportcsarnokban tartott eseményen ezúttal 141 diák kapott jutalmat kiemelkedő eredményeiért
Fotó: Molnár Tímea

A sportolók kategóriájában - nem a teljes lista - atléták, úszók, táncosok, küzdősportosok, kézi- és kosárlabdázók, asztaliteniszezők, labdarúgók, vízilabdázók vannak. Itt említjük meg a teremíjász Európa-bajnok Vései Réka, Gulyás Erik és Ivánkovics Bertalan nevét, valamint az ifjúsági karate Eb-n egyaránt bronzérmet szerző Cheyenne Doktert és Benkő Noémit.

A díjátadó ünnepséget három zenés előadás színesítette: a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói papagájtáncot, a Macskák című musical egyik betétdalára alkotott koreográfiát, illetve egy vidám téli, hógolyózós produkciót vittek színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!