Pápa

2017.02.08. 11:59

Még lehet jelentkezni a Wass Albert-felolvasóestre

Pápa – Jövő héten ismét megrendezik a hagyományos felolvasóestet a népszerű erdélyi író, költő műveiből, amelyre még péntek éjfélig várják az irodalom iránt fogékony, vállalkozó szellemű jelentkezőket.

Laskovics Márió

Felolvasóestet szervez az Esti Kornél Kávéházban február 17-én, pénteken 18 órakor a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület. Az ingyenes program fővédnöke és díszvendége Bartha József református lelkész, az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője. A himnuszokat és a táncokat az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola Sindő Népzenekara és a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája növendékei adják elő.

- A népzene és a néptánc, valamint a szokásos felolvasások, szavalatok mellett lesznek gitárral megzenésített versek is. Három negyvenöt perces blokkot tervezünk. Sok visszatérő jelentkezőnk van, a Pápán előadóművészként szereplők szinte egytől egyig megjelennek az esten. Jelenleg 25-30 fő fellépőnél tartunk, de még péntek éjfélig várjuk a jelentkezőket, csak utána állítjuk össze a végleges sorrendet. A helyszínen már nem tudjuk elfogadni a jelentkezést – számolt be a várható programról Pintér Péter, a szervező egyesület elnöke.

Mint mondta, idei rendezvényükkel csatlakoznak a Wass Albert-felolvasómaraton mozgalmához is, amelyet a Kárpát-medencén kívüli országokban is azonos időben tartanak. Tavaly 68 regisztrált helyszínen hangzottak fel egyidejűleg a népszerű erdélyi író, költő gondolatai.

- Pápán már hetedik éve rendezzük meg a felolvasóestet. Hatodik éve a jelenlegi helyszínen, ami hangulatában is nagyon jól harmonizál az eseménnyel. A tavalyi alkalmon már sok embernek nem jutott ülőhely, azonban idén még mindenképpen ragaszkodtunk a kávéházhoz. Ha most is túl nagy lesz az érdeklődés, akkor jövőre el kell gondolkodnunk rajta, hogy nagyobb teret keressünk, vagy esetleg korosztály szerint kettébontsuk a felolvasóestet gyerek és felnőtt alkalmakra – tudtuk meg a helyszínnel kapcsolatban.

Versfelolvasási szándékkal Pintér Péternél lehet jelentkezni még február 10-ig a 70/244-4734-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

Az est folyamán lehetőség adódik a holtmarosi Tulipán gyermekotthon támogatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!