Pápa

2017.07.03. 14:47

Nyáron is nyitva a Kultúr-Kuckó

Pápa – Kézműves foglalkozások, könyvek, játékok várták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának legutóbbi játszóházas rendezvényére érkezőket.

Laskovics Márió

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja szünidei játszóházat szervezett péntek délelőtt az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. Az egy éve megnyílt, Kultúr-Kuckónak is nevezett helyszínen három önkéntes, s az általuk biztosított jókedv és kézműves foglalkozások mellett volt lehetőség asztali hoki, társasjátékok kipróbálására, és a hétköznapokon is megtehető könyvcserére is. Papír halacskákat, macifejeket és tavirózsákat, hungarocell margarétákat, valamint papír újrahasznosításával tolltartókat készíthettek az ingyenes programon a gyerekek és szüleik.

Ottjártunkkor két kislány kötött barátságot

A három éves Alicia több alkotási folyamatba is belekóstolt Nagy Judit önkéntessel

Ügyesen ragasztott, és az ollóval is megismerkedett

Pintér-Papp Eszter csoportvezető megjegyezte, általában panaszkodnak az emberek, hogy Pápán nincsenek programok, nincs hova elvinni a gyerekeiket. Ugyanakkor a pápai máltai csoport rendszeresen kínál ingyenes rendezvényeket, melyek iránt többnyire nagy érdeklődés mutatkozik. Például e hónapban szerveznek még hagyományőrző tábort, illetve augusztusban egy nyárbúcsúztató kézműves napot. Ezenkívül pedig a Kultúr-Kuckó a nyári időszak hétköznapjain is végig nyitva tart, lehet olvasni, könyvet cserélni, játszani a játékokkal, vagy akár csak beszélgetni az önkéntes segítőkkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!