bővülő látogatói kör

2018.02.21. 19:58

Pályázati pénzből fejlesztik a Jókai Mór Városi Könyvtárt

A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP), ezzel közel 40 millió 600 ezer forintos támogatási összeget fordíthat tanulást segítő infrastrukturális fejlesztésre 2019. január 31-ig – derült ki a könyvtárban szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Laskovics Márió

A Jókai Mór Városi Könyvtár sikeres pályázatáról Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, és Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros számolt be

Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros közölte, a projekt során a könyvtár udvarán álló épületben lévő foglalkoztatót felújítják, illetve a raktárt átalakítják számítógépes oktató- és kiállító teremmé. A helyiségeket korszerű információ- és kommunikációtechnológiai eszközökkel, valamint új bútorzattal látják el. Továbbá fejlesztik a könyvtári munkaállomásokat és az olvasói számítógépeket, összesen tíz új gépet helyeznek el.

A Jókai Mór Városi Könyvtár sikeres pályázatáról Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros számolt be

Megjegyezte, az intézmény az infrastrukturális fejlesztés révén folyamatosan támogathatja a formális és nonformális oktatást a városban, a lakosság minél nagyobb hányadát bevonva a látogatói körbe. Az ötéves fenntartási időszakban 1550 fő képzését vállalják, az informatikai oktatáson kívül kiállításokat, kézműves és honismereti foglalkozásokat, vetélkedőket szerveznek.

Az olvasóteremben tartott sajtótájékoztató után a résztvevők megtekintették az udvaron álló, felújításra váró épületet

A projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Rádi Róbert elmondta, a társaság rész vállalt az előkészítésben is. Az átalakítási tervek alapján a teljesen akadálymentes, energetikailag megújuló épületben 72 négyzetméteres foglalkoztatót, valamint egy kisebb, többfunkciós helyiséget alakít ki a kivitelező. A tervezői költségbecslés alapján mindez 26 millió forintba kerül majd. A társaság a műszaki ellenőrzést is vállalja.

Áldozó Tamás polgármester úgy értékeli, az EFOP-projekt nagy előrelépésre nyújt kereteket a könyvtár számára, mely képes élni a 2013-ban elfoglalt helyének infrastruktúrájában rejlő lehetőségekkel. Jelezte, a könyvtárépület egy részének energetikai megújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban valósul meg, illetve még el nem bírált pályázatok által is fejleszthetik az ingatlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!