szponzorált tartalom

2018.07.30. 05:00

Fitnesz és szépség jakuzzi segítségével

A jakuzziban eltöltött idő, legyen az akár 10 perc, akár egy egész óra, egy olyan élvezetes időtartam, amelyet az ember ebben a stresszes és rohanó világban csak és kizárólag saját magának szentel, amire bizony rendre szükség is van ahhoz, hogy egészségünk és szépségünk megmaradhasson.

Nem véletlenül találták ki egyébiránt a többszemélyes jakuzzikat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy egyszerre több ember tudja élvezni a kikapcsolódás örömeit, ami a másik ellazulását is szolgálhatja, hiszen a kommunikáció gyakran jobban kiegészíti a jakuzzi jótékony hatásait, mint a nyugalom.

Figyeljünk oda egészségünkre

Az egyik legalapvetőbb dolognak tekinthető ebben a stresszes és felgyorsult világban, hogy az embernek ügyelnie kell testének egészségére, foglalkoznia kell magával, ami az életben való sikeresség egyik legnagyobb alapfeltétele is egyben. Egy jakuzzi beszerzésével erre akár minden nap időt szakíthatunk esténként a fürdőszobában, amely egyszerre válhat a szépség, az egészség és a sikeresség erősítésének központi helyszínévé. Még tovább növelhetjük az élményt, ha a fürdőszobát szép dolgokkal dekoráljuk, otthonosabbá, nekünk kedvessé tesszük annak érdekében, hogy szeressünk ott lenni, nyugodtnak és ne frusztrálónak érezzük a helyet.

Ha kiterjesztenénk a fürdőszoba különféle funkcióit, abban rendszerint egy jakuzzi nyújthatja a legnagyobb segítséget. A hidromasszázs élvezete ugyanis kétségtelenül egy nagyon modern rítus, amelynek hatását bármikor átörökíthetjük az egész életünkre, legyen szó akár testi-lelki rekreációnkról, akár arról, hogy jobban helytálljunk a mindennapi küzdelmekben, sikeresebbek legyünk, esetleg frissebbek és vitálisabbak.

Ezt egy jakuzzi medence által szinte azonnal átélhetjük majd, hiszen használatával testünk egy óriási buboréktengerben merülhet el, aminek során a levegő és a víz tökéletes keverékeként igazi élénkítő, erősítő és pihentető hatás vár ránk, ezáltal képes újra formába hozni minket.

A jakuzzi hatásai

 

A jakuzzi használata szinte azonnal képes kifejteni pozitív hatását az emberi szervezetben, ezáltal rögtön jó közérzetet biztosít a boldogsághormonok által, ami utána órákig megmarad. A napi fürdéssel mindemellett pihenést és kikapcsolódást is elérhetünk, méghozzá nagyon kényelmesen és egyszerűen. A jakuzziban lehetőségünk nyílik továbbá oldani a stresszt, méghozzá bizonyítottan az egyik leghatékonyabb és legélvezetesebb módon, ami otthonunkban csak megvalósulhat. A jakuzzi ezen felül komplexen felélénkítő a testet és a szellemet is, aminek köszönhetően sokkal erősebbek, ellenállóbbak lehetünk a mindennapokban.

Mindent összevetve a jakuzzi egy olyan hely, ahol a test képessé válik kipihenni magát és meg tud erősödni, amivel meg tudja teremteni magának az egyensúlyt is a szépséghez és az egészséghez.

A hidromasszázs mindemellett az egészségügyi hatások szempontjából is előnyös. A jakuzziban ugyanis lényegében egy speciális és különleges mikromasszázs ér minket a fúvókákból beáramló levegő révén, amit milliónyi aprócska levegőbuborék állít elő, melyek szó szerint szétrobbannak a bőrünk felszínén, így több oldalról is képes stimulálni szervezetünk vérkeringését.

Ezt a hatást ráadásul a jakuzzi képes fokozni a termelt hő által, amely a gázrészecskék kinetikus energiájából, illetve átalakulásából származnak, lévén a részecskék rezegni kezdenek, ez a mozgási energia pedig hőt állít elő, ami csekély nyomásnövekedéssel párosul a bőr felszínén.

A jakuzzi alapját képező hidromasszázst nem véletlenül alkalmazzák szinte minden egészségügyi intézményben is, mert a periférikus értágítás tekintetében rendkívül jó eredmények érhetők el vele, lévén a fentiekben leírt folyamat lehetővé teszi a szövetek metabolizmusának erősítését, aminek az eredménye a folyamatos kiegyensúlyozottság lesz.

A jakuzzi bizonyított egészségügyi hatásai

A jakuzzinak az imént elhangzottak mellett számtalan bizonyított egészségügyi hatása is van, ezáltal képesek nagyon mélyen hatni a szervezetre, aminek köszönhetően akár még izomerősítő képességgel is rendelkeznek, a kellemesen meleg vízzel párosulva pedig mentális relaxációt idéznek elő.

A jakuzzi hatása a fizikoterápia területén széles körben ismert és alkalmazott a világ minden részén főleg a magas vérnyomástól és a stressztől szenvedőknek. Bizonyított, hogy a jakuzzi rendszeres hatása erősíti az izmokat és javítja az izomtónust, miközben a szövetek metabolizmusa sokkal kiegyensúlyozottabbá válik. Ezen felül a jakuzzival rugalmasabbak lesznek az erek és az érfalak, a vérkeringés pedig probléma esetén képes egészséges mértékűre redukálódni.

Forrás: www.drspa.hu – az otthoni jakuzzik szakértője

 

 

Címkék#jakuzzi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában