szponzorált tartalom

2018.10.05. 11:25

Szuper nőies fürdőruhák terhes kismamáknak

Ma már nem igazán kérdés, hogy aki állapotos, az ‘mutogathatja-e’ a hasát a strandon, uszodában. Egyre gyakrabban látni pocakos anyukákat vízparton, és  mostanra inkább az a kérdés, miben lehet kényelmesen és csinosan fürödni a kilenc hónap alatt.

Sport? Csak könnyedén

Azért is jól teszik a kismamák, ha sokat vannak vízben, mert a terhesség alatti testmozgás nagyon is hasznos. Segít szinten tartani a testsúlyt, és hozzájárul a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz.

Ez mára olyannyira elfogadott lett, hogy inkább arra kell ügyelni, ne erőltessük az edzést és az Instagram-kompatibilis fittséget.

Persze nem minden sportot lehet űzni ebben az időszakban. A futás, hegyikerékpározás, lovaglás, aerobic ki van zárva, és az ütközéssel járó csapatsportok is veszélyesek lehetnek. Ám ma már ennek is változik a megítélése, van olyan professzionális futó, aki terhességét végigfutva egészséges babát hordott ki, de azért ezt nem érdemes utána csinálni.

Ami biztos, hogy az úszás semmilyen veszéllyel nem jár, és pihenteti a gerincet is. Ha valaki mozgásra vágyik terhesen, az nyugodtan válassza a vizes közeget. Esetleg az utolsó pár hétben abbahagyhatjuk az úszást, mivel elvileg ilyenkor nagyobb lehet a fertőzésveszély.

Jó tudni, van pár vízzel kapcsolatos mozgásforma, amit viszont nem szabad eröltetni: a búvárkodást vagy a szaunázást napoljuk el akkorra, mikor megszületik a baba.

A tankini később is használható

A terhesen folytatott fürdőzéshez beszerezhetünk új fürdőruhát. Az első hónapokra nem kell új darabbal készülni, de későbbre már érdemes betárazni egyet.

A választásnál elsőként egy alapvető kérdés merül fel: gondot okoz-e, hogy a várandós pocakot közszemlére tesszük, vagy sem.

Főleg az első babánál sok anyuka nagyon szívesen és büszkén mutatja meg magát bikiniben, így akár egy szép kétrészessel is megelégedhetünk. A méretnövekedés az alsó- és a felsőrészt is érintheti, így nem árt nagyobb méretet beszerezni. A magasra szabott bikini alsók kimondottan menők terhes hashoz, de vigyázzunk, hogy ne szorítson.

Ha valaki úgy érzi, nem szeretné, ha nézegetnék, vagy aggódik amiatt, hogy tűzi a hasát a nap, akkor választhat tankinit.

Emellett ma már számos cég készít kimondottan állapotosok számára alakformáló egyberészest, így ezt is beszerezhetjük.

Többféle irányzat van ezen a téren: a slankító fekete egyrészesek inkább elleplezik a ‘helyzetet’, más darabok, például a most sokfelé látható, fehér alapon pöttyös fürdőruhák középpontba helyezik a pocakot.

Ezeket a kilenc hónapra vett dresszeket és tankiniket érdemes megtartani szülés utánra, mivel természetes folyamat, hogy a kismama teste csak hetek, sőt akár hónapok alatt alakul vissza eredeti formájára. Úszni pedig kisbaba mellett is bátran lehet, ha az orvosi tanácsokat figyelembe vesszük.

 

Címkék#Fürdőruha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában