szponzorált tartalom

2021.04.01. 11:41

34. születésnapját ünnepli a Nike csodacipője

A Nike 34 évvel ezelőtt, 1987-ben dobta piacra legendás cipőjét, az Airmaxot, és vezette be az azóta is megkerülhetetlen légrugós talpakat. Ez a technológia nem csupán kényelmesebbé tette a sportcipőket, de a könnyedebb, természetesebb rugózásnak köszönhetően a professzionális sportolókat is eredményesebbé tette. Cikkünkben e cipőcsodát járjuk körül.

Forrás: Footshop.hu

Vigyázz, kész, rajt!

A Nike-t valójában más néven, Blue Ribbon Sports-ként hozta létre az USA-beli Oregonban Bill Bowerman, az Oregoni Egyetem pályaedzője és egykori hallgatója, Phil Knight. 1966-ban nyitották meg első kiskereskedelmi üzletüket, 1972-ben dobták piacra az első, immáron Nike márkájú cipőt. Az elmúlt közel 60 év alatt a Nike több mint 170 országban működő kiskereskedelmi üzlethálüzatot épített fel, és a Top3 sportmárka egyikévé nőtte ki magát.

Egy hangyányit mégis ugorjunk vissza az időben: a Nike 1987-ben dobta piacra az Airmax cipőt, amely az első légtalpas cipőként a ma készülő lábbelik meghatározó elődje. Az első változatokban az úgynevezett légcellák még nem voltak láthatóak, azt csak később, a NASA mérnök Frank Rudy designmunkájának részeként került piacra. E cipőtípus azonban rövid idő alatt igen kedveltté vált mind a sportolók, mind a sneaker-kedvelők részéről.

Típusok

A Nike azóta is a kedvelt technológia továbbfejlesztésén dolgozik, melynek köszönhetően több, mint 13 féle Nike AirMax cipő közül válogathatunk. A Nike AirMax 1 a klasszikus, eredeti és időtálló design. A számmal jelölt típusok légcellák elhelyezésében, méretében és kialakításában is eltérnek. Van, amelyik darab egy nagyobb légcellát tartalmaz, mások pedig több, kisebbet a cipő stratégiai pontjain.

A teljes kínálatot megtaláljuk a Footshop választékában, ahol kedvünkre csemegézhetünk a klasszikus modellekből és a legújabb cipőcsodákból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában