hirdetés

2021.09.25. 06:00

A Filharmónia Hangvilla bérlet fantasztikus évaddal várja közönségét

A Filharmónia Magyarország szeretettel várja régi és új közönségét a veszprémi Filharmónia Hangvilla bérlet 2021/2022-es évadában is. Kiemelkedően világhírű együttesek és tehetséges szólisták az idei bérlet főszereplői. A bérlet nyitókoncertjére szeptember 30-án kerül.

2021_Filharmonia_Bekescsaba_1920x1080

Az évadnyitó hangversenyen a magyar régizene-játszás ikonikus nagymestere, Vashegyi György és együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a bécsi klasszikus kor egyházzenéjébe vezeti be a közönséget. De fantasztikus szólistákból sem lesz hiány a hangversenyeken Hélène Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus előadását is hallhatjuk.

A kor két legnagyobb Mestere, Joseph Haydn (1732-1809) és Michael Haydn (1737-1806) egy-egy műve, a Mária Terézia emlékére 1800 körül írott Te Deum és az 1803- as Szent Ferenc mise által övezve a korszak kismestereinek egy-egy alkotását is ott találjuk a műsorban. A ragyogó hárfaversenye révén napjainkban is jegyzett, Johann Georg Albrechtsberger (1736-1809) 1780-as h-moll Miserere című művével és a főleg fúvós és billentyűs versenyműveiről ismert Johann Nepomuk Hummel (1778-1837) 1806-ban komponált D-dúr Te Deumával szerepel a koncerten. A Haydn-testvérek zenéje jóval magasabb szintű összefoglalása a korszak egyházzenei stílusának, mint társaiké, de a két kismester is – önmagukhoz képest – nagyot alkottak. Ennek hitelességét pedig garantálhatja a két, Vashegyi György vezette együttes, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar immáron három évtizedes összmunkával eggyé csiszolódott, világszínvonalú összjátéka.

Megéri bérletet váltani az évadra, hiszen még négy csodás hangversenyen vehetnek részt. Többek között hallhatjuk a Capella Savaria, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Concerto Budapest és a világhírű The King’s Singers produkcióját is az évadban.

 

Bérletek és jegyek válthatók a Hangvilla jegypénztárában, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a bérletről a www.filharmonia.hu oldalon található!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában