SALFÖLD

2017.12.07. 09:01

Vegyes zenei programsorozattal készülnek a tavaszra

SALFÖLD község önkormányzata egymillió forintos támogatásban részesült könnyűzenei koncertek megvalósítására, olvasható a Nemzeti Kulturális Alap honlapján, ahol a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program már elbírált, nyertes pályázatairól tájékoztatnak. Az október végén közzétett hírekről, s a megvalósítandó tervekről a település polgármesterét, Fábián Gusztávot kérdeztük.

Leitner Vera

Fotó: Nagy Lajos

– Itt, Salföldön létezik már egy zenei rendezvénysorozat, a Salföldi Dalföld, amit idén harmadik alkalommal rendeztek meg a községben. Ehhez szeretnénk hozzátenni tavasszal, április-május környékén még egy zenés programot az önkormányzat szervezésében – mondta el a polgármester. – Két hónap alatt körülbelül nyolc koncert megszervezését tervezzük nyolc, egymást követő szombat estére elosztva az esteket a Faluházban, egy tavaszi programsorozatot hozva létre így az itt élők és a környékbeliek számára.

Fábián Gusztáv elmondta, hangulatos klubkoncerteket szeretnének megvalósítani Fotó: Nagy Lajos

A programokat klubkoncertek formájában képzeljük el, 40–50 fős hallgatósággal – mondta el Fábián Gusztáv, aki kiemelte, rockos, klasszikus, dzsesszes, magyaros zenét játszó zenekarokat egyaránt szívesen látnak majd, nem kötik egy zenei műfajhoz a készülő rendezvényt, egy valóban vegyes, többféle zenei ízlésnek megfelelő programpalettát szeretnének összeállítani a tavaszra. Fábián Gusztáv hozzátette, ugyan most még zajlik a szervezés, ám azt sem tartja kizártnak, hogy az NKA Hangfoglaló Program támogatott együttesei közül is érkeznek majd fellépők Salföldre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!