Piac

2022.05.04. 17:00

Termelői vásár Zircen

Rimányi Zita

Zöldségekkel, gyümölcsökkel, kecskesajtokkal és más tejtermékekkel, füstölt húsárukkal várják többek közt az árusok a vásárlókat a zirci termelői piacon, amit május 7-én, szombaton először tartanak meg a Penny áruház parkolója mögött kialakított fedett részen. A vásárt a Vidéken "Bénázók" Egyesület működteti és a következő időszakban minden szombaton szerveznek árusítást ezen a helyszínen 8 és 12 óra kötött. Simoncsics Gábor egyesületi elnök lapunknak elmondta, hogy a nyitóalkalomra előadásokat szerveztek. Szó lesz a tudatos, környezetbarát vásárlásról, a csomagolóanyagok elkerüléséről, az otthon, akár az erkélyen és a kiskertekben termeszthető élelmiszerekről, feldolgozásukról. 

Kézművesek ugyancsak kínálják portékáikat ezen a hétvégén, szövött és újrahasznosított pólókból összeállított rongyszőnyegeket, fából készült logikai, kézügyességet fejlesztő játékokat, mosható vászontáskákat, zsákokat. Az árusok többsége Veszprém megyéből érkezik, de néhányan távolabbról jönnek. Lekvárok, szörpök, tojások, ecetek, kürtős kalácsok szintén szerepelnek a kínálatban. Egy helyi étterem meleg ételei közt válogathatnak a vevők. Lesz gyermekfoglalkoztató és a következő hétvégékre szintén terveznek változatos szórakoztató kiegészítőprogramokat a szervezők. A májusi piacnapokon palántákat is lehet majd vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!