hétvégi programajánló

2020.01.24. 12:43

Csinibaba szeress belém, néprajz, táncház és PizsiParty hajnalig

Összeszedtük a hétvége megyei programjait egy helyre, hogy Önnek ne kelljen kutatni, csak kiválasztania a legmegfelelőbbet.

veol.hu

Fotó: Balogh Ákos/Napló

TÚRA

Geotúra Lóczy Lajos nyomdokain

Balatonfüred Geotúra indul Balatonfüredről a Koloska-völgyig Lóczy Lajos nyomdokain Sárdy Juli vezetésével 2020. január 25-én, szombaton 10 órakor. A Bakony-Balaton Geopark téli geotúra-sorozata ez alkalommal Balatonfüred és a Koloska-völgy látványos földtani ritkaságaihoz vezet, melyet a helyi kötődésű Lóczy Lajos neves geológus nyomdokain haladva egy kis tudománytörténeti ízelítővel is megfűszereznek.

Gáti László-emléktúra

Pápa Gáti László halálának tizenegyedik évfordulója alkalmából szervez emléktúrát a néhai tájfutó, sportszervezőről elnevezett vízeséshez a pápai Bakancsos Természetjárók Köre január 25-én, szombaton. A túracsoport 10.35-kor indul a pápai buszpályaudvar 2-es kocsiállásáról, majd a Döbrönte, Róka-hegy, Bitva-part útvonalon haladva érnek a vízeséshez, amit maga Gáti László fedezett fel egy verseny előkészítése során, és vezetett fel a turista térképre. Visszaindulás Döbröntéről 14:05-kor, vagy Járiföldről 15.08-kor, 15.40-kor. A szervezők szeretettel várnak minden csatlakozni vágyó túratársat.

BULI

Legyen mindenkinél mamusz és pizsi

Fotó: Illusztráció

Veszprém Magyarország legnagyobb országjáró házibulija érkezik Veszprémbe. A PizsiParty szombaton 22 órától veszi kezdetét az Expresszóban.

BÁL

Áll a farsangi bál

Gic Disznótoros vacsorára, majd farsangi bálra várják az érdeklődőket január 25-én, szombaton 17 órától a kultúrházban. A rendezvényen fellép Tóth Tünde énekes, a zenéről Rudi Attila gondoskodik.

Keresztény Kolping bál

Pápa Hagyományos keresztény jótékonysági bálját tartja a Szent László Kolping család január 25-én, szombaton 19 órakor a Szent József-kápolnában, melyen a zenét a Turbó együttes szolgáltatja. A jegyek már kaphatóak, tizennégy éves korig féláron, valamint támogatói jegy vásárlására is van lehetőség.

KULTÚR

„Hagyományaink nyomán”

Veszprém Január 25-én este 18 órától az Agóra Veszprém Kulturális Központban néprajzi előadást tartanak a roma kultúráról, amelyet koncert, hangszerbemutató és hajnalig tartó táncház követ. A programok mellett hagyományos roma finomságok, tradicionális mesterségeket bemutató tárgyak, cigány viseletek várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan.

Csinibaba

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Veszprém A Pannon Várszínházban szombaton 18 órakor játsszák a Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változatát.

Veszprém Az immár klasszikussá vált zenés játék, a Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter nevéhez köthető Padlás vasárnap este 17 órakor kezdődik a Pannon Várszínházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!