Programok

2015.03.22. 11:05

Programok, rendezvények Veszprém megyében március 23-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 23-tól. Böngésszen, és válogasson!

veol.hu

ÁPRILIS 18.

Gőzmozdony fütty a Bakonyban

A Bakonyvasút Szövetség szervezésében ötödik alkalommal jár gőzmozdony a Bakonyban. A nosztalgia szerelvény április 18.-án Győr és Zirc között közlekedik majd. A gőzmozdony az elmúlt évekhez hasonlóan az egykori Déli Vasút társaság 109.109-es gőzmozdonya lesz. A szerelvényben a korábbi évekhez hasonlóan nosztalgiakocsik lesznek besorozva, kiegészítve büfé kocsival. A Bakony emelkedőit a szerelvény végén BdMot dízelmozdony segíti legyűrni. Az idén is lesz betétmenet a vonal legszebb szakaszán Zirc és Bakonyszentlászló között. Már hagyomány, hogy a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók töltik tele a mozdony víztartályát.

 

ÁPRILIS 11.

Jótékonysági bál

Balatonfűzfő – Idén másodszor rendezik meg a Balaton Vízilabda Klub jótékonysági bálját, amit április 11-én 19:00 órától tart az egyesület a Művelődési Házban. A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva a szervezők remélik hagyományt teremtettek, amelyet az ez évi rendezvény méltán visz tovább. A bál egybeesik a költészet napjával, mely alkalomból Bíró Márton verset szaval majd és az Irinyi János Általános Iskola táncegyüttese is fellép.

Sztárfodrászok a kamarában

Veszprém - Zsidró Tamás és Pikler Tibor mesterfodrászok részvételével hajvágó bemutatót és tanfolyamot szervez április 11-én 9 órai kezdettel a  Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Bővebb információ és jelentkezés a kamara honlapján.

ÁPRILIS 10.

Találkozó a költőkkel

Sümeg - Április 10-én 17 órakor a Kisfaludy Művelődési Központban a Magyar Költészet Napja alkalmából író-olvasó találkozó lesz Németh István Péter és Réfi János költőkkel.

ÁPRILIS 4.

Író-olvasó találkozó

Bakonybél – „A fehér király birodalma” címmel író-olvasó találkozó lesz Dragomán Györggyel április 4-én 10 órakor a könyvtár nagytermében. A beszélgetés után lehetőség lesz az író felesége, Szabó T. Anna költő könyveit is dedikáltatni. A programot a Szent Mauríciusz Monostor és a Községi Könyvtár szervezi.

Tavaszi várkapunyitó

Szigliget - Várkapunyitóval indul a tavaszi szezon. Április negyedike és hatodika között a szigligeti várban minden korosztálynak kínálnak programot a szervezők. Negyedikén bemutatkozik a Gladius Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Díszüteg, játszik a Nyirettyű Népzenei Együttes, lesz Óperenciás Bábszínház és ropja a Veszprém-Bakony Táncegyüttes. Másnap La Fontaine meséi elevenednek meg, fellép a Burdon Bohémia Együttes, látványos bemutatót tart a Fekete Sereg Hagyományőrző Egyesület. Lesz apródavatás, solymászbemutató, bemutatkozik a Hunting Íjász Baráti Kör és a Burdon Bohémia Együttes. Hatodikán játszik a Rosa Gallica Régizenei Együttes, bemutatót tart a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium, a gyerekeket az Álomzug Társulás szórakoztatja. Fellép a Tapolcai Musical Színpad, a Szent László Király Lovagrend és a Rosa Gallica Régizenei Együttes.

 

ÁPRILIS 3.

Tavaszvárás

Herend – A Tavaszváró programsorozat keretein belül péntektől egy hétig helyi kézművesek kiállítása lesz látható a művelődési házban, melyet Tamás Ákos iparművész nyit meg 16 órakor. A szombaton kistermelői vásárral, cserebere börzével folytatódó rendezvény fő célja a közösségfejlesztés. A tavaszváró programok április 3-án a húsvéti játszóházzal zárulnak.

ÁPRILIS 2.

Tárlat nyílik

Veszprém – Fülöp Lajos festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás április 2-án, csütörtökön 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

ÁPRILIS 1.

Magyar sikerfilm a Pannonfíling Klubban

Veszprém - A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar vígjáték látható a Pannonfíling Klub első vetítésén április elsején 18 órától a Dubniczay-palota Moholy termében.

MÁRCIUS 31.

Történelem az épületekben

Veszprém – Balassa János építészmérnök tart előadást március 31-én, kedden, 16.30-tól a Laczkó Dezső Múzeumbana Veszprémi Múzeumegylet meghívására.Az Épületek a történelemben, történelem az épületekben című előadásában az épületek keletkezésének körülményein, illetve az egyes épületek sorsán keresztül történelmi összefüggéseket keres. Az építészmérnök az ezredforduló óta foglalkozik örökségvédelemmel. Édesapjával, Balassa Lászlóval elvégezte Veszprém, Balatonalmádi és Badacsony értékkataszteri munkáit is.

A város napja

Tapolca - A Város Napi ünnepséget március 31-én 18 órakor tartják a Tamási Áron Művelődési Központban. Dobó Zoltán polgármester köszöntőjét követően kitüntetéseket adnak át, a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai közreműködnek az esten.

MÁRCIUS 30.

Spanyol mű a filmklubban

Veszprém – A Mária földjén című spanyol dokumentumfilmet vetítik március 30-án, hétfőn 18 órától a városi művelődési központban.

Tapolcai képek tárlata

Tapolca - Zentai Gábor: Tapolcai képek című fotókiállítása nyílik a Wass Albert Könyvtárban március 30-án 17 órakor. A tárlatot Décsey Sándor igazgató nyitja meg.

MÁRCIUS 29.

Elmarad a vendégelőadás

Veszprém – Elhalasztják a Női furcsa pár című, vasárnapra tervezett előadást az egyik főszereplő, Hűvösvölgyi Ildikó betegsége miatt. Az Ivancsics Ilona és Színtársulata egy későbbi időpontban – amelyről tájékoztatják a nézőket – pótolja be a vendégelőadást.

MÁRCIUS 28.

Könyv Makk Károlyról

Badacsonytördemic –  Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező könyvét mutatják be március 28-án, szombaton 17 órakor a faluházban. A Szeretni kell című kötet bemutatóján a szerző beszélgető partnere Kőrössi P. József, a kötet szerkesztője lesz. Közreműködnek az ajkai zeneiskola volt és jelenlegi diákjai, Tiborcz Melinda, Balázs és Erik.

Hazádnak rendületleül - kiállításmegnyitó

Tihany – Hazádnak rendületlenül – fejezetek a magyar romantika festészetéből címmel nyílik kiállítás a Kogart Galériában szombat délután három órakor. A kiállítást megnyitja Bakó Zsuzsanna művészettörténész.

Árpád nap

Balatonfüred – Az Arácsért Alapítvány hagyományos Árpád napi programot rendez március 28-án. 17 órakor Kutas Árpád sírjánál lesz a találkozó, hogy megemlékezzenek az alapítványunk első elnökéről.Ezután az Arácsi Népházban Dr. Sípos Árpád vetített képes úti beszámolót tart.

Borkóstoló

Balatonakali – Ingyenes borkóstolóra várják a helyi borosgazdák a vendégeket március 28-29-én, délelőtt tíz és este hat óra között a Nyitott Pincék Napján.

Erdei szemétszedés

Ajka – A Tósokberéndért Egyesület és a Fekete István Vadásztársaság március 28-án délelőtt 9 és 12 óra között szemétszedést szervez a tósokberéndi erőben. A szervezők a Bajcsy-Zsilinszky utca végén várják a részvevőket. Eső esetén a programot április 11-én tartják.

Tárlatvezetés az egyetem aulájában

A Magyar Napok zárásaként szombaton 13 órától Kovács Endre tart tárlatvezetést Halász Péter színháza című kiállításán az egyetemi aulában.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A népzene napja 28-án 10 órától a Csermák Antal Zeneiskolában. 16 órától táncház.

Tojáskereső húsvéti játszóház 28-án 15 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.Mesés zenék, zenés mesék. A Győri Filharmonikus Zenekar és Berecz András műsora 28-án 19 órakor a Hangvillában.

Kaukázus-, Esti Kornél-koncert 28-án 22 órakor az Expresszó Klubban.

Badacsonytördemic: Makk Károly Szeretni kell című könyvének bemutatója 28-án 17 órakor a faluházban.

Balatonfüred: A Blaha Lujza Színkör Csokonai halálának évfordulója alkalmából emlékműsort tart 28-án 16.30-kor a városi múzeumban.

Balatonszepezd: Húsvéti játszóház 28-án a Bertha Bulcsu Közösségi Házban.

Kádárta: Húsvétváró családi játszóház 29-én 15 órakor a faluházban.

Litér: Virágvasárnapi zöldágjárás 29-én 15-tól a művelődési házban.Pápa: Nyusziváró családi délután 28-án 14.30-tól 18 óráig a JMSZK-ban.

Zenés mesék, mesés zenék. A Győri Filharmonikus Zenekar és Berecz András műsora 29-én 19 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Katonadal-fesztivál 28-án 15 órakor a TÁMK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház:  Chicago – 28-án 19 órakor, bérletszünet. Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Kutya–macska barátság – 29-én 10 órakor, nem bér-letes.

MOZI

Veszprém, Cinema City, március 28–29.: Bérhaverok (16): 12.00, 15.10, 17.20, 19.30, 21.45 órakor is. A beavatott sorozat: A lázadó 3D (16): 12.30, 17.30, 20.00. szo: 22.30 órakor is. A beavatott sorozat: A lázadó (16): 10.00, 15.00. Hamupipőke (6): 11.00, 13.20, 15.40, 18.00. Éjszakai hajsza (16): 20.30. A cipőbűvölő (12): 16.15. szo: 22.30 órakor is. Focus (16): 20.20. SpongyaBob: Ki a vízből! 3D (6): 11.00, 13.00. Üzlet bármi áron (16): 14.15, 18.30. Csingiling és a So-harém legendája 3D (6): 10.15. 

Tapolca, Városi Mozi: március 28–29.: A beavatott sorozat: A lázadó 3D (12): 18 órakor. Swing (12): 20 órakor. 

MÁRCIUS 27.

RENDEZVÉNY 

Veszprém: Tojáskiállítás 27- én 12 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Sportbemutató: A Long c’uan Tao Kung Fu School programja 27-én 17 órakor a Március 15. úti Könyvtár előtti parkban.

Napraforgó-meseforgó: mesedélután a húsvéti készülődés jegyében 27-én 17 órakor a Március 15. úti Könyvtárban. Oravecz Imre szerzői estje 27-én 17 órakor a Hangvillában.

Nyugati magyar diaszpóra. Haraszthy Ágoston kalandos élete és munkássága címmel Kocsis László előadása 27-én 18 órakor a VMK-ban.

Pénteken 18 órától a Mendelssohn Kamarazenekar ad hangversenyt Auer Lipót tiszteletére a Pannon Egyetem B-épületének aulájában a Magyar Napok programsorozat részeként.

Ajka: Rába Judit Rhéma című grafika- és fotókiállításának megnyitója 27-én 17 órakor a művelődési központban.

Alsóörs: R. Kárpáti Péter tart filmvetítéssel egybekötött előadást a művelődési házban, március 27-én, délután öt órától. A népszerű színész ismeretterjesztő dokumentumfilmet forgatott halálközeli élményekről.

Badacsonytomaj: A kereszt fénye és árnyéka címmel Földi István esperes, plébános tart elmélkedést 27-én 18 órakor az Egry József Művelődési Házban.

Balatonakali: Akali bor napja mandulavirágzáskor 27– 29-én.

Balatonfűzfő: Hosszabb szünet után színházi előadást rendeznek a balatonfűzfői művelődési központban. Tréfából jeles címmel, Rejtő Jenő bohózataiból láthatnak két felvonást a színházkedvelők a veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadásában március 26-án, csütörtökön 18 órától.

Herend – Tavaszváró programsorozat keretein belül péntektől egy hétig helyi kézművesek kiállítása lesz látható a Művelődési Házban, melyet Tamás Ákos iparművész nyit meg 16:00 órakor. A szombaton kistermelői vásárral, csere-bere börzével folytatódó rendezvény fő célja, a közösségi összetartozás erősítése, közösségfejlesztés. A Tavaszváró programok sora április 3-án a Húsvéti játszóházzal zárul.


Lovas: A hímző szakkör kiállításának megnyitója 27-én 17 órakor a faluházban.

Pápa: 75 éves a Közgáz – gálaműsor 27-én 18 órakor a JMSZK színháztermében.

Várpalota:
Húsvétváró barokk est 27-én 19 órakor a Thury-várban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház, Nagyszínház: Kulcskeresők – 27-én 19 órakor, Latinovits-bérlet. Kabóca Bábszínház (Hangvilla): A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 27-én 14 órakor, nem bérletes. MOZIVeszprém, Cinema City: Bérhaverok (16) (Premier!): 15.10, 17.20, 19.30, 21.45 órakor is. A beavatott sorozat: A lázadó 3D (16): 17.30, 20.00, 22.30 órakor. A beavatott sorozat: A lázadó (16): 15.00. Hamupipőke (6): 13.20, 15.40, 18.00. Éjszakai hajsza (16): 20.30. A cipőbűvölő (12): 22.30 órakor Focus (16): 20.20. SpongyaBob: Ki a vízből! 3D (6): 13.00. 16.00. Üzlet bármi áron (16): 13.45, 18.30. 

Tapolca, Városi Mozi: Apropó szerelem (12): 14 órakor. Hamupipőke (6): 16 órakor. A beavatott sorozat: A lázadó 3D (12): 18 órakor. Swing (12): 20 órakor. 

MÁRCIUS 26.

Élelmiszerhigiéniai előadás

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 26-án 15 órakor kezdettel az aktuális élelmiszer-higiéniai jogszabályváltozásokról fórumot szervez vendéglátóipari vállalkozások részére. A rendezvényen Leitold József, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője tart előadást. A fórumon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Ovisuli foglalkozás

Veszprém – A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola rendhagyó ovisuli foglalkozást tart március 26-án, csütörtökön, 16.30 órakor. Az iskola nevelőtestülete vár minden érdeklődő kisdiákot és szülőt.

Magyar Napok - Őry Kovács Katalin előadása

A Veszprém megyéből kivándorolt svábok dél-brazíliai telepeiről tart előadást Őry Kovács Katalin kulturális antropológus csütörtökön 16 órától a Német Házban.

Bemutatkozik a Herendi

Veszprém – A Herendi Porcelánmanufaktura Zrt. vezérigazgatója, Simon Attila lesz a vendég a Jeruzsálemhegyi esték soron következő programján. A március 26-án 18 órakor kezdődő beszélgetés a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör Malmokő utcai közösségi házában lesz, tájékoztatott Heiter Sándor, a baráti kör elnöke.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Koszorúzás Halász Béla emléktáblájánál 26-án 10 órától a megyei könyvtár Komakút téri kapualjában. A megemlékezést követően közös séta a Vámosi úti temetőbe.

Dráma van! Tavaszi zsongás. Rendhagyó integrációs drámajáték foglalkozás 26-án 14 órakor a Tüzér utca 44-ben.

A Kossuth Lajos Általános Iskola rendhagyó ovisuli foglalkozást tart 26-án 16.30-tól.

Juhász-Laczik Albin bencés szerzetes Bencések a tudomány és az oktatás szolgálatában a külföldi magyar diaszpórában című előadása 26-án 16.30 órakor az érseki palotában.

InternetFiesta 26-án 16.30 órakor, Március 15. úti Könyvtár.

A Jeruzsálemhegyi esték keretében Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója lesz a vendég 26-án 18 órakor a Malmokő u. 3. alatti közösségi házban.

Balatonfüred: Röszler Mária festőművész Ecsettel írt gondolatok című kiállításának megnyitója 26-án 17 órakor az Óvárosi Művész Kávéházban.

Sümeg: A Szent Charbel – A szív csendje című olasz film vetítése az oltárszentség szentjéről 26-án 16 órakor a művelődési központban. A vetítést követően beszélgetés a filmről.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – 26-án 19 órakor. Ajka: A Dumaszínház első bérletes előadása: Roast – az évtized égése 26-án 19 órakor a művelődési központban.

Pápa (JMSZK): Valahol Európában – Jótékonysági előadás – 26-án 17 órakor.

MOZI

Tapolca, Városi Mozi: APROPÓ SZERELEM (12): 14 órakor. HAMUPIPŐKE (6): 26–27-én, 30–1-jén: 16 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (12): 18 órakor. SWING (12): 20 órakor. 

MÁRCIUS 25.

A páska-vacsora üzenete

Ajka – A Zsidók Jézusért Alapítvány misszionáriusai március 25-én 18 órakor a város református gyülekezeti helyiségében bemutatnak egy széder vacsora prezentációt - tájékoztatta lapunkat Sándor József református lelkész. A Jézusban hívő zsidók egy különleges bizonyságtétellel mutatják be, hogyan beszél szimbólumokban a páska-vacsora a megváltásról. A zsidó páska ünnep a mi húsvétunk, a páska bárány Jézus Krisztus előképe.

Ősök kutatása a világhálón

Zirc – Őseink a világhálón címmel, március 25-én 17 órától az internetes családkutatásról Fekete Tamás levéltáros tart előadást a Városi Könyvtár közművelődési termében.

Új kitüntetések

Ajka – A polgármester munkáját is értékelik március 25-én, szerdán, 13 órától a képviselő-testületi ülésen. A napirendi pontok közt szerepel az önkormányzat tavalyi költségvetési rendeletének módosítása, a kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló rendelet, az építési szabályzat módosítása, a településképpel kapcsolatos szabályozás, az építészeti örökség helyi védelme, óvodai pályázat benyújtása és a házorvosi szerződések módosítása.

Varga Mihály a gazdaságról

Ajka – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter lesz Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőjelölt vendége március 25-én 18 órakor a Polus Coop konferenciatermében.

Hőseikre emlékeznek

Tapolca – A II. világháború hősei tiszteletére a Régi temetőben állított és most felújított emléktábla előtt 25-én 17 órakor rendeznek emlékezést a bombázás 70. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen Dobó Zoltán polgármester és Hangodi László történész mond beszédet.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Görög Gabriella festőművész Feltámadás című, bibliai témájú kiállításának egyházi tárlatvezetéssel egybekötött megnyitója 25-én 17 órára a Dózsavárosi Könyvtárban.

Miske Emő festőművész-illusztrátor Mítoszidők című kiállításának megnyitója 25-én 15.30 órakor a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában.

Faludyról szól az est

Veszprém – Ballada a senki fiáról címmel Faludy-esttel érkezik Veszprémbe március 25-én Földes László Hobo.  A Magyar napok keretében az E épület kamaratermében lép színpadra előadásával Földes László, aki hosszú évek óta járja az országot Faludy György verseiből összeállított műsorával.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Nemzeti Kulturális Alap Ithaka programjának bemutatása 25-én 14 órakor az egyetem B épületénekben.

Vasvári String Trio – modern jazz 21-én 19.30-kor az egyetem E épületében.

Kutasi Kovács Lajos életútja címmel Pilipkó Erzsébet előadása 25-én 16 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Görög Gabriella festőművész Feltámadás című, bibliai témájú kiállításának megnyitója 25-én 17 órára a Dózsavárosi Könyvtárban.

A Cholnoky Jenő Általános Iskola 25-én 16.30-kor iskolabemutatót és tájékoztatást tart a leendő első osztályosok szüleinek. A Mindszenty-kultusz története a külföldi magyarság körében címmel Kovács Gergely előadása 25-én 17 órakor az érseki palotában.

Szabad oxigéngyökök élettani hatása és ennek farmakológiai befolyásolhatósága címmel Bauer Győző előadása 25-én 17.30-kor a Veab-székházban. Dumaszínház – Roast 25-én 18 órakor a Hangvillában.

Kádárta: Kertész leszek – Bio zöldséges kert kialakítása címmel Ware Borbála előadása 25-én 10 órakor a faluházban.

Pápa: Miske Emő festőművész-illusztrátor Mítoszidők című kiállításának megnyitója 25-én 15.30 órakor a Pápai Református Gimnáziumban.

Várpalota: Egy kattintásnyira a rendszerváltás... A rendszerváltás dokumentumainak online elérhetősége a közgyűjtemények adatbázisaiban címmel Budai László és Volekné Temesi Zsuzsanna előadása 25-én 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém,
Petőfi Színház: Bécsi vér – 25-én 19 órakor, Dobák Lajos-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0 – 25-én 15 órakor. 

Kabóca Bábszínház: Gomboló – 25-én 17 órakor a megyei könyvtárban.

Ajka: Robin Hood – zenés mesejáték 25-én 10 és 14.30 órakor, Hófehérke- és Vuk-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 17.30, 20.00. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): 15.00. HAMUPIPŐKE (6): 13.20, 15.40, 18.00. ÉJSZAKAI HAJSZA (16): 17.10, 19.30. A CIPŐBŰVÖLŐ (12): 16.20, 20.30. CHAPPIE (16): 14.45. ÜZLET BÁRMI ÁRON (16): 18.30. FOCUS (16): 20.20. SPONGYABOB: KI A VÍZ-BŐL! 3D (6): 14.15. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00. 

Tapolca, Városi Mozi: EGY GALAMB LEÜLT AZ ÁGRA, HOGY TŰNŐDJÖN A LÉTEZÉSRŐL: 14.00. HAMUPIPŐ-KE (6): 16.00. ÉJSZAKAI HAJSZA (16): 18.00. CHAPPIE (16): 20.00.


MÁRCIUS 24.

Wilhelm-dalok

Veszprém  – A Magyar napok keretében látható Tolnai Ottó Wilhelm-dalok című művének színpadi adaptációja a Veszprémi Petőfi Színházban március 24-én, kedden 19 órakor. A Jel Színház előadása a Pécsi Országos Színházi Találkozó idei programjára is meghívást kapott. Az előadás rendezője Nagy József, aki másodszor nyúlt ezekhez a versekhez. Először 1992-ben Orfeusz létrái címmel mutatták be előadását Franciaországban. Erre a produkcióra hívta ki Bicskei Istvánt, azóta dolgoznak együtt. Bicskei István most másodszor is megformálta Wilhelm, a verbászi falubolondja alakját, ezúttal a verseket is megszólaltatva, Nietzsche- vendégszövegekkel együtt.

Presto koncert

Veszprém – A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI az idei tanévben hét alkalommal rendezi meg a rövid, harminc perces délutáni hangverseny a Csermák Antal Zeneiskolában. A következő koncert március 24-én, kedden 14 órakor lesz. A szervezők nemcsak az iskola diákjait, de a város közönségét is várják a délutáni kikapcsolódásra.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum 2012-es Magyar Műhelykiállításának anyagából 24-én 16 órakor a Dubniczay-palotában.

Balatonfűzfő: A hímző szakkör kiállításának megnyitója 24-én 17 órakor a  Jókai Közszíntérben.

ZENE

Veszprém: Szelevényi Ákos koncert 24-én 20.30-kor a Hangvillában.

MÁRCIUS 23.

Bebe és a múlt század könnyűzenéje

Veszprém – Házhoz megy a Zenede címmel szerveznek programot általános és középiskolásoknak, valamint felnőtteknek a Városi Művelődési Központban március 23-án. A Házhoz megy a Zenede című program célja, hogy bemutassa a könnyűzene kialakulását, fejlődését az 1910-as évektől napjainkig és annak hatását a mai kortárs klasszikus és populáris zenében egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!