Programok

2017.07.02. 12:45

Dumafüred - 10 nap a humorról szól a Balaton fővárosában

2017. július 21-30. közötti 10 napon át olyat nyújt majd Balatonfüred, amire egy magyarországi város sem lesz képes.

Napközben mindenkit várnak a strandok, a megújult parti sétány megannyi fantasztikus étteremmel és cukrászdával, a meseszép balaton-felvidéki táj kirándulni hívja az egész családot, a szinte méterenként elszórt borospincékbe pedig bármikor be lehet ülni hűsölni egy pohár bor mellé.

Az estéket pedig ezen a 10 napon a Dumaszínház koronázza majd meg. Magyarország legjobb standup humoristái minden este két előadással is készülnek a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

Megyekártyával olcsóbb!
Veszprém megye kártyával rendelkező előfizetőink 20% KEDVEZMÉNNYEL
vásárolhatják meg a belépőjegyet ügyfélszolgálati irodánkban.

A társulat kivétel nélkül a legjobb előadásokból állította össze a Dumafüred programját. Ízelítő a programból: Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, és Tóth Edu szigorúan felnőttekhez szól (Szex és más tabuk), Badár Sándor és fia, Tamás a humort bűvészettel fokozza, Aranyosi Péter és Dombóvári István úti élményeikről mesélnek (Ketten az úton), Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös műsorában pedig a hétköznapi lázadásoké lesz a főszerep (Csakazértis!).

Nemrég mutatta be Kiss Ádám és Benk Dénes vadonatúj közös estjét, melyben az ember felegyenesedésének hátrányairól beszélnek (Humor sapiens), de a Dumaszínház legtehetségesebb fiatal felfedezettjei, a hazai stand-up legfrissebb arcai is mikrofonhoz lépnek a Magyarország, szereplek! című műsorban. A közélettel, politikával foglalkozó Duma Aktuálban Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely és Lovász László dolgozza fel az elmúlt hónap eseményeit.

Hadházi László és Kovács András Péter pedig hozzák nagy sikerű önálló estjüket is, a Tévélaci valamint a Vihar a biliben című előadásokat.

Infó:
Helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ (Balatonfüred, Horváth Mihály utca, balatonkozpont.hu)
Időpont: 2017. július 21-30. Minden este 18.30 és 21.00
Információ és jegyek: dumaszinhaz.hu

Veszprém megye kártyával rendelkező előfizetőink 20% KEDVEZMÉNNYEL
vásárolhatják meg a belépőjegyet ügyfélszolgálati irodánkban.
8200 Veszprém, Kossuth u. 10., tel./fax: 88/406-420
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes!

Lehet, hogy Rubint Réka megver minket

Bálint Ferenc (Szomszédnéni Produkciós Iroda) a Roastról, azaz Schobert Norbi égetéséről.

A Dumafüred egyik legnagyobb durranása a Roast lesz, amelyben Kiss Ádám, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Dombóvári István és Hajdú Balázs fogja kőkemény – de vicces – beszólásokkal égetni Schobert Norbit. Interjú a műsorvezetővel, Bálint Ferenccel.

Hogy viseli Norbi az égetést?

Szerintem imádja, mert amikor mi nem szívatjuk, akkor önmagát szokta. Elég csak arra gondolni, amikor azzal jött elő, hogy a citrom gyógyítja a rákot, vagy, hogy a kokain nem olyan addiktív, mint a cukor.

Ki a legkegyetlenebb perzselő?

Mindannyian szépen odapörkölünk neki. De semmi öncélúság: amit Norbi kap, azért keményen megdolgozott.

Volt már, hogy megsértődött az alany?

Az előadásokon soha nem sértődik meg Norbi.  Legfeljebb másnap, amikor megérti a poénokat.

Van tabutéma?

Mi egymásnak is beszólogatunk, ott nincs tabu. Norbival sem bánunk kesztyűs kézzel, de nála mindig ott a lehetőség, hogy előadás után megvár minket Rubint Réka, és megver.

Megsajnáljátok a végére?

Akik bevállalják a Roastot, tudják, mire vállalkoztak. Norbi amúgy sem mimózalelkű.

Norbi ügyes a visszavágásban?

A Roast, mint műfaj, közel áll hozzá, csak a végén nem zsírt éget, hanem minket.

Milyenek a közönség reakciói?

A közönség imádja a műsort, a Roast sikeres formátum, mert Norbit mindenki ismeri, minket meg mindenki szeret. Ez egy szórakoztató verbális boxmeccs, ami senkinek nem okoz maradandó sérüléseket.

Roast - Kiss Ádám, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Dombóvári István, Hajdú Balázs – és Schobert Norbi
2017.07.28 - 21:00
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
Jegyvásárlás: dumaszinhaz.jegy.hu

Füreden a humor legnagyobb hazai fesztiválja

Ritka modoros interjú Litkai Gergellyel.

Ékes anyanyelvünk legbénább fordulataival tarkított interjú a Dumaszínház szellemi vezetőjével, aki maga is vállalta, hogy modorosan válaszol.

Az idei Dumafüred milyen újdonságokkal csábítja a publikumot?

Elmaradhatatlan csúcspontjai a 10 napos rekeszizomtréningnek az All Stars előadások, és persze a Duma Aktuál Hadházi Lászlóval, Kovács András Péterrel valamint velem. A Karinthy-gyűrűs nagyágyúk a közélet eseményeit veszik górcső alá, Lovász László moderálása mellett. Unikum lesz a Szenteste is: a három szentesi, Badár, Kőhalmi és Hajdú Balázs részvételével.

Melyek a legnagyobb érdeklődéssel várt előadások?

Például Schobert Norbert Roast-ja: öt humorista irányítja rá a figyelmet az UPDATE-pápa komikusan kifigurázható gyengéire. Említhetném Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter, Kiss Ádám vagy Hadházi László estjeit is, amelyeket rendkívüli várakozás és jegyfogyás előz meg.

Van olyan program, amit a világ minden kincséért sem hagynál ki?

A saját estjeim, hiszen ennek komoly következményei lennének, így például a Duma Jam KAP-pal és Hadházival a nyitónapon, július idusa után alig hat nappal.

Kit emelnél ki az új tehetségek közül, akik idén a Dumafüred világot jelentő deszkáira lépnek?

Például Ráskó Esztert, aki az ELLE címlapján és a Tömény Történelem című műsorban is tanúbizonyságot tett sokoldalúságáról, és Szabó Balázs Mátéval együtt feltűnt már a Showder Klubban is. Valamint a Magyarország, szereplek! gála összes többi fellépőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!