Púder Nélkül

2013.01.23. 15:41

Nemes anyagok, túldíszítettség a trend télen

A téli leárazások közepén járunk. Érdemes alaposan körülnézni, hiszen most jó esetben fél áron vagy még olcsóbban juthatunk az idei divat slágertermékeihez. Sellei Gabi veszprémi stylist beszámolt a téli trendekről.

Hódít az úgynevezett glam rock: a főleg fiatalok körében igen közkedvelt, rockos irányzat, amit bőrből készült csipkével és merész szegecses kombinációkkal ellátott ruhadarabok jellemeznek. A militari (katonai) stílus sem tűnt még el a divatpalettáról, azonban sokkal nőiesebben jelenik meg, mint eddig bármikor. Ezúttal szűk, feszes ruhákon, magas sarkú cipőkön, fényes táskákon találkozhatunk a stílus jellegzetes jegyeivel  - kezdte a veszprémi ruhatervező és divattanácsadó.

Az idén rengeteg kötött holmit találunk a polcokon, amik végre változatosak, érdekesek, egyáltalán nem unalmasak. Nagy divat a szűk ceruzanadrágokhoz viselhető boxy forma (pulóver forma), amit egyenes szabás, kör alakú nyakkivágás, ejtett váll jellemez. A pulóvereken a struktúrák és minták gazdagságát fedezhetjük fel, így aztán igazán nehéz választani a szép modellek közül.

 

A kabátok hatalmas gallérokkal ellenpontozzák a szűk ruhákat (Fotók: Gáspár Gábor)

Sellei Gabi örömmel konstatálta, hogy újjáéledt a barokk kor, s ennek a stílusnak a jegyei sok kollekcióban fellelhetőek. Nemes anyagok, fényűző gazdagság, túldíszítettség, aranyos csillogás jellemzi e trendet. Ha ilyen ruhadarabot választunk, akkor a kiegészítőket visszafogottabban válogassuk össze - tanácsolta. Annak, aki soknak találja teljes öltözékként viselni, az pedig inkább csak egy-egy kiegészítőt  táskát, bizsut vagy cipőt - vásároljon belőle. - A ruhák derékfodrot kaptak, amely erősít, vastagít, ezért óvatosan bánjunk velük. Ugyanakkor ezek fel- és levételével, cseréjével megnő az öltözködésben a variációs lehetőség. A fodrok bőrből, szaténból vagy a ruha saját anyagából készülnek. De nemcsak a derékrészt dobhatjuk fel, hanem levehető gallérokkal is találkozhatunk egyes ruhadarabokon, amik gyöngyből, csipkéből, flitteres anyagból készülnek, s ezekkel kimondottan romantikussá tehetjük a kinézetünket  - mondta el a szakember.


A kabátok az idén hatalmas gallérokkal ellenpontozzák a szűk kisruhákat, amiket vastag harisnyával, bokacipővel vagy csizmával viselünk. Rendkívül hangsúlyosan megváltoztathatjuk öltözékünket egy-egy jól eltalált kiegészítővel, például mutatós sapkával  az idén a régi, repülős stílust, valamint az oroszos, jelvényes szőrmesapkákat elevenítették fel a tervezők.

 

 


A cipőkről tudni érdemes, hogy háttérbe szorul a vintage (viseletes) stílus: a különböző fekete színű cipők esetében a bőr fényesebbre vált, így elegánsabb összképet mutat. A stylistok sokszor ötvözik a feketét arannyal, de ez a szín előfordulhat a talp díszítéseként, fűzésként vagy a cipzáron is. Igazán trendik a vékony pántokkal visszafogott színekben, hegyes orrú kivitelben kapható Hamupipőke topánok is. A csizmák magas szárúak, teljesen egyenes fazonúak és visszatérnek a 60-as években hordott vastag sarkak is. Szintén divat a bokacsizma, ami igen változatos anyagvariációkban és a 70-es évek színeiben jelenik meg. Szerephez jutnak a fémes felületek, de nemcsak az elegáns, hanem a sportos fazonú cipőkön is. 



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!