Púder Nélkül

2013.08.07. 22:00

Op-art a divatban

Az idei szezonban újra divatba jöttek a geometrikus minták a lakberendezésben és az öltözködésben is.

Munkatársainktól

Csíkok, foltok, mértani alakzatok kalandos arányokban tarkítják idei öltözeteinket, amelyek látványos, mégis kifinomult hatást keltenek, de a viselésüknél érdemes néhány szabályt betartani tudtuk meg Peszlen Mária divattanácsadótól. Ez a divatstílus azért előnyös, mert minden testalkatra találunk megfelelő mintát.

Alapszabály, hogy a hosszanti irányban nyújtott alakzatok, csíkok optikailag karcsúsítanak, egy keresztbe csíkos ruhadarab szélesít. Hasonlóan egy nagy pöttyös ruha erősít, kiemel, míg egy tűpettyest bátran viselhetnek a teltebb alkatúak is.

 

Az op-art nemcsak az öltözködésben, az üzletek belső építészeti kialakításában is hódít. Kovács Edina egy fodrászüzletben (Fotó: Szám Dorottya)

 

Az op-art stílus jellegzetessége az egész ruhadarabra kiterjedő minta. Ez lehet egy négyszög vagy bármi más geometrikus minta, amely felsőkön vagy akár egész ruhákon megjelenik.

Alapértelmezésben a fekete-fehér jelenti az op-artot, de előfordulhat színes geometriai mintákkal való kombinációja is. Látványos és érdekes hatást érünk el vele. Hogy a minták igazán érvényesülni tudjanak, a kiegészítők legyenek visszafogottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!